Ακροδεξιοί τρομοκράτες που αποκαλούνταν Ομάδα Εψιλον ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα–Στα χέρια της ΕΛΑΣ 5

Ακροδεξιοί τρομοκράτες που αποκαλούνταν Ομάδα Εψιλον ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα–Στα χέρια της ΕΛΑΣ 5

– Οι εθνικιστές τρομοκράτες αυτοαποκαλούνταν “ομάδα έψιλον”
– Ετοίμαζαν τέσσερα βομβιστικά χτυπήματα στην πόλη της Καλαμάτας
– Έκαναν πρόβα με δύο μικρές βόμβες και προδόθηκαν
– Πως έφτασαν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και εκρηκτικά μεγάλης ισχύος που θα σκορπούσαν τον τρόμο και τον θάνατο ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στην κατοχή των πέντε ατόμων που συνέλαβαν στη Μεσσηνία. Οι … πρόβες που έκαναν με δύο βόμβες μικρής ισχύος ευτυχώς τους πρόδωσαν και οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους.


Σε μια από τις βόμβες που τοποθέτησαν την Παρασκευή οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει εφημερίδες από τη Δράμα. Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με ένα ύποπτο αυτοκίνητο με πινακίδες από τη Δράμα έκαναν τους αστυνομικούς να στρέψουν το βλέμμα τους στους τέσσερις άνδρες. Έφτασαν στα ίχνη της παρέας των Δραμινών και στη συνέχεια και στον 52χρονο εγκέφαλο της ομάδας με καταγωγή από την Καλαμάτα.

Ακροδεξιοί τρομοκράτες που αποκαλούνταν Ομάδα Εψιλον ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα–Στα χέρια της ΕΛΑΣ 5

Τότε οι αστυνομικοί “έπεσαν” πάνω σε τέσσερις έτοιμες βόμβες. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί αποτελούνταν από ένα σωλήνα διαμέτρου 10 εκατοστών και μήκους είκοσι που ήταν γεμάτος με εκρηκτικά και βολίδες από κυνηγετικό όπλο. Έτοιμο να σκορπίσει τον θάνατο σε όποιον βρισκόταν κοντά την ώρα της έκρηξης. Όπως φάνηκε οι δράστες που χρησιμοποιούσαν το όνομα “ομάδα έψιλον” και ως σύμβολό τους το Δελφικό “Ε” είχαν ως στόχους το Δημαρχείο, τα Δικαστήρια, τη Νομαρχία και την Εφορία στην πόλη της Καλαμάτας.
Μάλιστα όπως δείχνει η διπλή βομβιστική επίθεση-πρόβα που έκαναν την Παρασκευή σε Καλαμάτα και το Μυστρά με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς να “σκάνε” με διαφορά μόλις δύο ωρών όλα δείχνουν ότι ετοιμάζονταν για τετραπλό ταυτόχρονο χτύπημα στην πόλη της Καλαμάτας με στόχο να προκαλέσουν σύγχυση στην Αστυνομία.

ΠΗΓΗ ΖΟΥΓΚΛΑ


Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: