Το αυθεντικό Ρόδο της Ιεριχούς | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Το αυθεντικό Ρόδο της Ιεριχούς

27 Δεκεμβρίου 2015 18:59:00

Ένα θαύμα που επαναλαμβάνεται με το πέρασμα των χρόνων.

Σύμβολο της Αγάπης, της Μακροζωΐας, της Γονιμότητας, της Αναγέννησης.
Είναι ένα παράδειγμα προσαρμογής και πραγματοποίησης στις αντιπαλότητες της ζωής. Προερχόμενο από τη Βόρεια Αφρική, την Αραβία και τη Μικρά Ασία, αυτό το εκπληκτικό φυτό χαρακτηρίζεται από ένα εξαιρετικό ένστικτο ζωής, που μας δείχνει πως επιβιώνει στους αιώνες σε ακραίες θερμοκρασίες, χωρίς νερό και «γη».
Κατά τη διάρκεια μιας «καλής» εποχής ζει έχοντας πράσινες αποχρώσεις και ευδοκιμεί στις περιοχές με αρκετό νερό, ενώ κατά τη διάρκεια μιας ξηρασίας χάνει εντελώς το νερό και αποξηραίνεται. Ωθείται έτσι από τον άνεμο σε αποστάσεις μεγάλες και σε ερημώδεις περιοχές, έως ότου μια νέα βροχή του χαρίσει μια νέα ζωή.

 

Γι’ αυτό και το όνομα της κατηγορίας του είναι Anastatica από την ομώνυμη Ελληνική λέξη που σημαίνει Ανάσταση (Αναγέννηση).

Ο μύθος διηγείται ότι η Παρθένος Μαρία κατά την διάρκεια του ταξιδιού της από τη Ναζαρέτ στην Αίγυπτο, είχε μαζί της το Ρόδο της Ιεριχούς, προσφέροντάς του την αιώνια ζωή.

Το Ρόδο της Ιεριχούς σε όλες τις παραδόσεις συμβολίζει την τύχη, τον πλούτο, την αγάπη και την ελπίδα. Πώς ανθίζει το ρόδο της Ιεριχούς
Για να ανοίξει το φυτό, χρειάζεται να βυθιστεί σε νερό περίπου χλιαρό (η θερμοκρασία του νερού καθορίζει το χρώμα της πράσινης απόχρωσης) και μετά τοποθετείστε το σ’ένα μικρό πιάτο με 1-2 εκατοστά νερό, σε περιβάλλον ευήλιο και ανώτερη θερμοκρασία 15° C.
Μετά από 2 ή 3 μέρες, αφήστε το χωρίς νερό. Το Ρόδο της Ιεριχούς θα «μείνει» σε φυτική, φυσική παύση (από 15 μέρες έως και δεκαετίες!) περιμένοντας ότι θα σταθεροποιηθούν οι υδροκλιματικές συνθήκες. Ακολουθώντας αυτόν τον κύκλο του ανοίγματος και του κλεισίματος, το Ρόδο διαρκεί για πάντα!!!
Καθαρίζει τον αέρα και απορροφά τον καπνό.rose of jericho, Rose de Jéricho, Rose von Jericho, Rosa de Jericó, Rosa di Gerico, i


Πηγή: Πολύτιμη Γη


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: