Οι καλύτερες τεχνικές αστρικής προβολής Α ΜΕΡΟΣ

Οι καλύτερες τεχνικές αστρικής προβολής Α ΜΕΡΟΣ Τις συγκέντρωσα και σας της παρουσιάζω. Κάποιες έχουν δοκιμαστεί κατά καιρούς και από μένα, όταν κόλλαγα και έψαχνα τρόπους να ξεκολλήσω, και κάποιες θεωρούνται κλασσικές.

Η αλήθεια όμως είναι πως, ξεκινώντας τις προσπάθειές σας στην αστρική προβολή πρέπει να είστε αποφασισμένοι πως θα αφιερώσετε χρόνο και κόπο και θα έχετε υπομονή. Τα αποτελέσματα μπορεί να έρθουν αμέσως, αλλά μπορεί να πάρουν και βδομάδες, μήνες, αλλά και χρόνια. Για την ακρίβεια, έχω φίλη που προσπαθούσε -όχι πολύ εντατικά βέβαια- για πάνω από 10 χρόνια και τελικά το κατάφερε, και από τότε δεν έχει κανένα πρόβλημα. Διαλέξτε μια τεχνική που σας αρέσει και αφιερωθείτε το λιγότερο για ένα μήνα τακτικών, για να μην πω εντατικών προσπαθειών. Αν δεν δουλέψει για σας, αν δε δείτε ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα, τότε προχωρήστε σε άλλη. Αλλιώς, επιμείνετε κι άλλο, αλλάξτε την κατά το δοκούν ή δοκιμάζοντας να την “παντρέψετε” και με άλλες τεχνικές, μέχρι να βρείτε την τεχνική – κλειδί, που ανοίγει την πόρτα στη δική σας αστρική πραγματικότητα. Στο θέμα της αστρικής προβολής εμπλέκονται πολλά μικρότερα ή μεγαλύτερα/σοβαρότερα θέματα, όπως κάρμα, προηγούμενη εσωτερική εργασία, ψυχισμός και χίλια δύο, τα οποία επηρεάζουν το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Ο εσωτεριστής όμως φαίνεται ακριβώς από την επιμονή του. Κανείς δεν είδε το “φως” χωρίς να ιδρώσει και να πονέσει και να χάσει τον ύπνο του. Η εσωτερική δουλειά, ακόμα και φαινομενικά απλά πράγματα όπως η αστρική προβολή, που έχει γίνει καραμέλα της Νέας Εποχής και παρουσιάζεται σαν το “λούνα παρκ” του εσωτερισμού, απαιτούν ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ στην καρδιά και στον νου!

Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις κλασσικές τεχνικές. Σε επόμενο ποστ θα δούμε μερικές καινούργιες τεχνικές, με πολύ καλά αποτελέσματα. Πάντα ξεκινάμε από τα κλασσικά όμως, ακόμα και στις προσπάθειές μας. Πάντα αρχίζουμε με Robert Monroe και Robert Bruce, τους βασιλιάδες του χώρου, τους οποίους μπορείτε να εμπιστευτείτε 100% ως ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ αστροταξιδευτές, που δεν παίζουν με την ψυχική σας υγεία και το εσωτερικό σας μονοπάτι όπως χιλιάδες άλλοι… Θέλει προσοχή το πράγμα. Η αστρική προβολή είναι τραβηχτική σαν πιθανότητα, είναι γοητευτική και θελκτική. Επικίνδυνη δεν είναι, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν ακριβώς οι άσχετοι του χώρου που το μόνο που τους νοιάζει είναι να βγάλουν λεφτά, αλλά όσο δύσκολα αποκτάς την ικανότητα να “πετάς”, απείρως πιο εύκολα την χάνεις, κάνοντας πράγματα που σας προτρέπουν να κάνετε τα επικίνδυνα ανθρωπάρια/πωλητές του κώλου -και συγγνώμη για τη γαλλικούρα- για να σας δελεάσουν.

Το τι πρέπει να προσέξετε και τι όχι, όταν μελετάτε τα γραπτά ενός αστρικού ταξιδευτή, θα τα συζητήσουμε σε επόμενη ανάρτηση, γιατί τα θεωρώ πολύ σημαντικά. Ίσως πιο σημαντικά από όσα λίγα ή πολλά έχω ήδη γράψει, αλλά στον καιρό τους κι αυτά.

ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

 

Καταρχάς να ενημερώσω πως ό,τι διαβάζετε σ’ αυτόν τον ιστότοπο για αστρική προβολή είναι καθαρά δικές μου καταγραφές, και αν κυκλοφορούν ίδια ή παρόμοια ποστ στο ίντερνετ σε διάφορα φόρουμ, είναι γραμμένα είτε από μένα απευθείας είτε “δανεισμένα” από δικά μου γραπτά, με παραπομπή ελπίζω στην πηγή! Το λέω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

Και τώρα που ξεκαθαρίσαμε κι αυτό, προχωράμε κανονικά. Οι περισσότερες από τις κλασσικές τεχνικές βασίζονται σε αρχαίες τεχνικές, κυρίως των Θιβετιανών Βουδιστών, που έχουν κάνει τέχνη το άθλημα, ενώ άλλες είναι αποτέλεσμα επιστημονικών πειραμάτων, από πρωτοπόρους του χώρου. Είναι επομένως τεχνικές που πέρασαν τη δοκιμασία του χρόνου ή/και του εργαστηρίου, οπότε οφείλουμε, από σεβασμό και μόνο, να τους δώσουμε μια ευκαιρία, έτσι;

MILD (Mnemonic-Initiated Lucid Dream)

Βρείτε μια στάση που να βολεύει και να μπορείτε να αποκοιμηθείτε εύκολα. Χαλαρώστε και επαναλάβετε στον εαυτό σας καθώς αποκοιμιέστε: “Θα ξυπνήσω στο επόμενο όνειρο και θα θυμάμαι τι είδα”. Να το πιστέψετε ότι θα ξυπνήσετε όμως. Η αλήθεια είναι πως αν το επαναλαμβάνετε συνέχεια μέχρι να αποκοιμηθείτε, ακόμα κι αν δεν το πιστέψει το συνειδητό σας μέρος, θα το πιστέψει το ασυνείδητο, κι αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο στην παρούσα τεχνική.

Όταν ξυπνήσετε καταγράψτε αμέσως το όνειρο. Ακόμα κι αν θυμάστε ελάχιστα πράγματα, γράψτε τα ή γράψτε τι νιώσατε όταν ξυπνήσατε, τι συναισθήματα σας άφησε το όνειρο δηλαδή.

Ξαπλώστε πάλι για ύπνο. Φανταστείτε ότι επιστρέφετε στο ίδιο όνειρο που είδατε πριν. Αυτή τη φορά όμως φανταστείτε πως είδατε ένα ονειροξυπνητήρι -κάτι που έχει τη δύναμη να σε ‘ξυπνήσει’ στο όνειρο, πχ κάποιος σου λέει να πετάξεις, ή πετάς έτσι κι αλλιώς, κάτι που δεν κάνετε στον ξύπνιο σας δηλαδή. Φανταστείτε πως το αναγνωρίζετε. Καθώς σας παίρνει ο ύπνος, συνεχίζετε να φαντάζεστε τον εαυτό σας στο όνειρό σας να αναγνωρίζει το ονειροξυπνητήρι και να αντιλαμβάνεται ότι ονειρεύεται. Κάνετε το ίδιο κάθε φορά που ξυπνάτε στην διάρκεια της νύχτας. Αν δεν ξυπνάτε στην διάρκεια της νύχτας, βάλτε στην αρχή ξυπνητήρι για 5-6 ώρες μετά.

Καλό είναι με κάθε όνειρο, κάθε βράδυ, να καταγράφετε τέτοια ονειροξυπνητήρια, για να αρχίζετε να τα αναγνωρίζετε πιο εύκολα. Ένα τέτοιο ονειροξυπνητήρι μπορεί να σας ξυπνήσει κάποτε στο όνειρο, και να έχετε ένα συνειδητό όνειρο, κάτι παρόμοιο με την αστρική προβολή, αφού στο αστρικό μπαίνετε πάλι, αλλά από άλλη “πόρτα”.

NILD (Nap-Initiated Lucid Dream)

Κοιμάστε για 5-6 ώρες και μετά μένετε ξύπνιοι για περίπου 1-1 ½ ώρες και ξαναπάτε για ύπνο. Μπορείτε να κάνετε λίγο MILD πριν αποκοιμηθείτε. Όσο είστε ξύπνιοι διαβάστε κάτι που αφορά τον σκοπό σας, δηλαδή το συνειδητό όνειρο, και την αστρική προβολή. Πολύ πετυχημένη τεχνική, γι’ αυτό άλλωστε την ενσωμάτωσα στην δική μου, αν θυμάστε από την προηγούμενη ανάρτησή μου για την αστρική προβολή.

NST (Named Subconcious Technique)

Δώστε ένα όνομα στο υποσυνείδητό σας. Καλό είναι να είναι κάπως περίεργο ή ασυνήθιστο. Ενημερώστε το υποσυνείδητό σας, πχ “Υποσυνείδητο, από δω και στο εξής το όνομά σου θα είναι…”. Αυτό πρέπει να το πείτε τρεις συνεχόμενες φορές, σε τρεις διαφορετικές περιόδους, στην διάρκεια μίας ημέρας.

Χρησιμοποιήστε μία από τις αγαπημένες σας μνημονικές μεθόδους, κατά προτίμηση MILD, WBTB-MILD, και όταν μιλάτε στον εαυτό σας να χρησιμοποιείτε το όνομα που έχετε δώσει στο υποσυνείδητο. Καλό είναι γενικά να μιλάτε στο υποσυνείδητό σας, να του λέτε ποιος κάνει κουμάντο, να υπακούει στις εντολές σας κτλ. Αυτό έχει να κάνει λίγο με τον έλεγχο ή την επιβολή πάνω στις σκεπτομορφές, αλλά θέλει και προσοχή, γιατί μπορεί να δημιουργήσετε νέα σκεπτομορφή αφεντικού. Ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική ακόμα και για να θυμάστε τα όνειρά σας, λέγοντάς του πχ “…φέρε μου την ανάμνηση του ονείρου που είχαμε”! Αν θέλετε να αλλάξετε όνομα ή να σταματήσετε την τεχνική, το ξεπρογραμματίζετε με τον ίδιο τρόπο, λέγοντας πχ “Το υποσυνείδητό μου δεν έχει πια όνομα”.

WILD (Wake-Initiated Lucid Dream)

Κοιμάστε για 5-6 ώρες. Πίνετε λίγη καφεΐνη (τσάι, καφέ, κόκα κόλα, σοκολάτα, κτλ) ή ένα κομμάτι κίτρινο τυρί και πάτε για ύπνο. Προσπαθήστε να μείνετε ξύπνιοι μέχρι να κοιμηθεί το σώμα σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να λέτε ένα διανοητικό “ααααααααααα” με κάθε εκπνοή για να μην κοιμηθεί το διανοητικό εύκολα.

Ειδικότερα και αναλυτικότερα τα βήματα:

Βάζετε το ρολόι για 5-6 ώρες αφού ξαπλώσετε. Σηκώνεστε από το κρεβάτι και κάνετε κάτι για να ξυπνήσει το μυαλό, αλλά χωρίς να κουράσετε το σώμα. Μπορείτε να πιείτε λίγο καφέ, να μείνετε λίγη ώρα με αναμμένο το φως ή να κάνετε αριθμητικές πράξεις διανοητικά κτλ. Μπορείτε επίσης να μην σηκωθείτε, αλλά χρειάζεται πολλή προσπάθεια να μην ξανακοιμηθείτε.

Επιστρέφετε στο κρεβάτι και προσπαθείτε να χαλαρώσετε. Κάνετε μία τεχνική χαλαρώματος που σας αρέσει ή που έχετε δοκιμάσει. Σ’ αυτή την φάση είναι καλό και να χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας (πχ να φανταστείτε ότι είστε σ’ ένα νησί… νιώθετε τον αέρα στο πρόσωπό σας, μυρίζετε το αλάτι, κτλ). Σ’ αυτή την φάση πιθανά θα μπείτε στο υπναγωγικό στάδιο, οπότε θα ακούτε φωνές ή θα βλέπετε εικόνες ονειρικές ή φωτάκια ή θα νιώθετε μούδιασμα, παραλυσία κλπ. Μόλις μπήκατε στην μεταβατική φάση. Δεν πρέπει να ταυτιστείτε με αυτά τα συμπτώματα για να μην χάσετε την αυτοσυγκέντρωσή σας.

Καθώς αυξάνονται όλα αυτά τα συμπτώματα αρχίζετε να μετράτε και να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας ότι ονειρεύεστε, δηλαδή: 1 ονειρεύομαι, 2 ονειρεύομαι, 3 ονειρεύομαι… (ναι, αυτό που επίσης ενσωμάτωσα στην προσωπική μου τεχνική). Μην το κάνετε μηχανικά, κάντε το συνειδητά κι αν δείτε ότι χάνετε τους αριθμούς συνεχίστε χωρίς τους αριθμούς ή αρχίστε από την αρχή. Μπορεί να φτάσετε μέχρι και το 300, συνήθως εκεί φτάνετε στο τέλος της φάσης. Το σημαντικό είναι να μην χάσετε την ροή της σκέψης σας, να σκέφτεστε λογικά, να μην χαθείτε σε όνειρο σ’ αυτή την φάση. Αν αρχίσετε και χάνετε την συνειδητότητά σας, προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε σε κάποιο φως στο οπτικό σας πεδίο (όπως είναι κλειστά τα μάτια σας) ή ήχο μέσα σας. Αν πχ έχετε πρόβλημα εμβοής, μην την αφήνετε να πηγαίνει χαμένη. Εμένα η εμβοή στα αυτιά μου μ’ έχει βγάλει πολλές φορές στο αστρικό, και με έχει βοηθήσει τόσο και στο αστρικό και στον διαλογισμό, που και να μου έλεγαν ότι μπορώ να την θεραπεύσω, δεν θα το έκανα! Έχει γίνει εργαλείο δουλειάς, πώς το λένε!!!

Πάντως, ασχέτως εργαλείων, είναι απαραίτητο να είστε συγκεντρωμένοι. Αν πετύχει αυτή η φάση μπαίνετε ολοκληρωτικά στην μεταβατική φάση, όπου μπορεί να παραλύσει τελείως το σώμα σας, να έχετε δονήσεις κτλ Αν δεν βγείτε από αυτή την κατάσταση λόγω ενθουσιασμού ή φόβου, θα μπείτε σε όνειρο (ή θα έχετε αστρική προβολή). Όταν τελειώσει η εμπειρία σηκωθείτε από το κρεβάτι και μην ξανακοιμηθείτε, γιατί το πιο πιθανό είναι να ξεχάσετε την εμπειρία. Καταγράψτε αμέσως τι έγινε και συνεχίστε τις προσπάθειες για νέα εμπειρία, ή αποκοιμηθείτε ευτυχισμένοι και περήφανοι για την επιτυχία σας!

VILD (Visually-Incubated Lucid Dream)

Πρέπει ν’αποφασίσετε ένα απλό σενάριο ονείρου, και να βάλετε μέσα κι ένα τεστ πραγματικότητας. Πχ, φαντάζεστε τον εαυτό σας σ’ ένα άδειο δωμάτιο που έχει μόνο μία πόρτα. Βάζετε μέσα στο δωμάτιο 2-3 γνωστούς σας, οι οποίοι σου λένε: “Το ξέρεις ότι γίνεται διαγωνισμός για τεστ πραγματικότητας; Κάνε τεστ πραγματικότητας ΤΩΡΑ!” και μετά φαντάζεστε ότι κάνετε ένα τεστ πραγματικότητας, μετά προχωράτε στην πόρτα, βγαίνετε και επαναλαμβάνετε το ίδιο σενάριο. Άλλο σενάριο: Κάθεστε σε μία καρέκλα σε ένα άδειο δωμάτιο, και παντού γύρω είναι γραμμένο “ΤΕΣΤ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ”, παντού, ακόμα και πάνω σας. Κάνετε το τεστ και ξυπνάτε, κτλ. Ένα τεστ πραγματικότητας είναι πχ να πηδήξετε για να δείτε αν αιωρείστε ή να τραβήξετε το δάχτυλό σας για να δείτε αν επιμηκύνεται σαν του Τιραμόλα.

Αφού φτιάξετε το σενάριό σας και το δουλέψετε προχωράτε σε ένα WBTB. Μόλις ξυπνήσετε, καθίστε αναπαυτικά και φανταστείτε τον εαυτό σας στο δωμάτιο. Προσπαθήστε να το φανταστείτε όσο πιο καθαρά μπορείτε. Μην αλλάξετε καθόλου αυτό το όνειρο/σενάριο. Μετά από κάποιο διάστημα θα είστε όντως στο όνειρο και θα κάνετε το τεστ.

Βασικά, τα τεστ πραγματικότητας καλό είναι να τα κάνουμε και στην φάση της εγρήγορσης, στην διάρκεια της καθημερινότητάς μας. Αυτή είναι μια τεχνική που βασίζεται στο Θιβετιανό ονείρεμα και είναι πανίσχυρη, αλλά συνήθως παίρνει πολύ καιρό, αλλά επιφέρει σχεδόν μόνιμες “αλλαγές” στον ψυχισμό μας, οπότε είναι πολύ καλή τεχνική για τους πολύ σοβαρούς εσωτεριστές. Έτσι, ανά πάσα στιγμή της ημέρας, ας κάνουμε έναν έλεγχο πραγματικότητας. Αυτή τη στιγμή, σηκωθείτε από την καρέκλα σας, ελάτε… σηκωθείτε… και κάντε ένα πηδηματάκι για να δείτε αν θα αιωρηθείτε. Τι; Δεν μπορείτε γιατί είστε σε κόσμο; Πάλι από την δουλειά μπαίνετε στο ίντερνετ; Δεν πειράζει, υπάρχει και για σας τεστ πραγματικότητας. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, τραβήξτε ένα δάχτυλο του χεριού σας και δείτε αν μπορείτε να το επιμηκύνετε. Ναι, κάντε το, ακόμα κι αν το “κεφάλι” σας, ή ΚΑΠΟΙΟΣ μέσα στο κεφάλι σας, από εκείνους που λέγαμε στην προηγούμενη ανάρτηση του διαλογισμού, σας λέει ότι είναι χαζό και ότι “φυσικά και είστε στο φυσικό”. Καθόλου “φυσικά” δεν είναι, γιατί πιστέψτε με, μπορεί να είστε κάλλιστα στο αστρικό. Όταν είστε στο αστρικό ασυνείδητοι, είναι τόσο πραγματική η αίσθηση που αν έρθει ένας αστροταξιδευτής και σας πει “καλέ ξύπνα, κοιμάσαι”, εσείς μπορεί και να γελάσετε και να τον πείτε ηλίθιο… Αν και συνήθως κοιτάνε στο κενό και γελάνε!!! Κάντε ένα τεστ πραγματικότητας ΤΩΡΑ, λοιπόν.

WBTB (Wake Back to Bed)

Πέφτετε για ύπνο κουρασμένοι κατά προτίμηση, κοιμάστε για 5-6 ώρες, ξυπνάτε και σηκώνεστε από το κρεβάτι. Μένετε ξύπνιοι για 60-90 λεπτά, κάνοντας κάτι σχετικό με όνειρα, πχ διαβάζετε κάτι που σχετίζεται με τον στόχο σας ή καταγράφετε τα όνειρά σας κλπ, κι επιστρέφετε για ύπνο πραγματοποιώντας μία από τις ακόλουθες τεχνικές: MILD, WILD. Σύμφωνα με έρευνες, τα 60 λεπτά είναι μία χαρά, αλλά μπορείτε απλά να σηκωθείτε, να βγείτε για 5 λεπτά έξω να πάρετε καθαρό αέρα και να προχωρήσετε απευθείας στο στάδιο του ύπνου.

Όπως θα είστε ξαπλωμένοι σκεφτείτε το τελευταίο σας όνειρο ή φανταστείτε να βρίσκεστε σε ένα συγκεκριμένο όνειρο, όχι τίποτε το ιδιαίτερο. Να σκέφτεστε συνέχεια, αλλά χαλαροί χωρίς να πιέζετε τον εαυτό σας “Ονειρεύομαι”. Ένας άλλος καλός ρυθμός ύπνου ξύπνιου για να δοκιμάσετε είναι 4 ½ ώρες ύπνου, 90 λεπτά ξύπνιου, 90 λεπτά ύπνου για συνειδητό ονείρεμα. Πρέπει να κάνετε δοκιμές για το ωράριο που σας ταιριάζει καλύτερα.

Όπως βλέπετε, η WBTB αποτελεί κυρίως μέρος άλλων πιο περίπλοκων τεχνικών, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και μόνη της. Ειδικά αν σας έχει ξανασυμβεί αστρική προβολή χωρίς τη θέλησή σας, είναι πολύ πιθανό και μόνο με αυτή την τεχνική να βγείτε αστρικό, οπότε μην την υποτιμάτε σαν τεχνική. Είναι απλή και ιδιαιτέρως αποτελεσματική. Καμιά φορά μάλιστα, όσο πιο απλή μια τεχνική τόσο καλύτερα.

FAT (Focus Attention Technique)

Βοήθημα: ένα μικρό αντικείμενο (πέτρα, δαχτυλίδι, κτλ)

Διαδικασία: Μετά από WBTB, κρατάτε το αντικείμενο στα χέρια σας και συγκεντρώνεστε στο βάρος και την αίσθηση που σας αφήνει αυτό το αντικείμενο. Το φορτίζετε ώστε να λειτουργήσει σαν όχημα από το όνειρο στην συνειδητότητα. Μόλις φτάσετε σ’ αυτό το επίπεδο που οι σκέψεις σας είναι επικεντρωμένες μόνο στο αντικείμενο, φαντάζεστε το αντικείμενο να είναι πορώδες, σαν σφουγγάρι, και να τραβάει όλες τις σκέψεις σας. Βρείτε μία λέξη ή φράση με την οποία θέλετε να φορτίσετε το αντικείμενο. Φαντάζεστε ότι αυτές οι σκέψεις θα απελευθερωθούν μόλις αποκοιμηθείτε και αφού περάσουν περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να νιώσετε ότι αποκοιμιέστε, σταματάτε να σκέφτεστε την λέξη και σκεφτείτε πάλι το αντικείμενο, αλλά τώρα συνδέστε την λέξη με το αντικείμενο, φανταστείτε την ότι εντυπώνεται στο αντικείμενο. Όταν σκέφτεστε αυτή την λέξη, να φαντάζεστε ότι σας την λέει κάποια φωνή, γνωστού σας ή όχι. Μην σκέφτεσαι την λέξη σαν γραπτό κείμενο. Θεωρητικά στο όνειρο μπορεί ν’ακούσετε αυτή την φράση ή να δείτε αυτόν που σας την “λέει” υποτίθεται, και να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε.

Μπορείτε επίσης να προκαλέσετε συγκεκριμένο όνειρο με αυτή την τεχνική, φορτίζοντας το αντικείμενο με αυτό που θέλετε να δείτε. Πιο συγκεκριμένα:

Φανταστείτε το αντικείμενό σας με κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και τις μικρές του ατέλειες. Βρείτε ένα μέρος/κομμάτι του αντικειμένου και φανταστείτε ότι είναι διάφανο. Τώρα κοιτάξτε διανοητικά, μέσα από αυτό το διάφανο μέρος και από την άλλη πλευρά φανταστείτε ότι βλέπετε την σκηνή του ονείρου που θέλετε να δείτε. Βάλτε όλους τους χαρακτήρες που θέλετε να βρίσκονται εκεί, λεπτομέρειες που σας ενδιαφέρουν κτλ. Μείνετε απόλυτα σε συγκέντρωση σε αυτή την σκηνή χωρίς να χαθείτε μέσα της.

Τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε δύο πράγματα. Ή συνεχίζετε και βλέπετε την σκηνή αυτή διανοητικά, μέχρι ν’αποκοιμηθείτε (πιθανότητα WILD) ή βγάζετε τις σκέψεις σας από την σκηνή και φαντάζεστε πάλι το αντικείμενο, οπότε φαντάζεστε ότι κλείνει αυτό το διάφανο παράθυρο του αντικειμένου σας, κλείνοντας μέσα στο αντικείμενο και την σκηνή, έχοντας κατα νου πως όταν αποκοιμηθείτε θα απελευθερωθούν η σκηνή και οι σκέψεις σας μέσα από το αντικείμενο. Οραματιστείτε ότι λάμπει το αντικείμενό σας μ’ ένα πράσινο απαλό χρώμα με την γνώση αυτή κλεισμένη μέσα του. Συνεχίστε να κοιτάτε το λαμπυρίζον αντικείμενό σας μέχρι ν’αποκοιμηθείτε. Να θυμάστε ΠΑΝΤΑ να έχετε σ’ ένα μέρος του εγκεφάλου σας την αίσθηση και το βάρος του αντικειμένου σας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της τεχνικής.

Προφανώς αυτή η τεχνική απαιτεί ικανότητα οραματισμού και δεν είναι για όλους. Όμως ακούγεται πιο δύσκολη απ’ ό,τι είναι πραγματικά. Ξαναδιαβάστε με προσοχή τα βήματα και κάντε τα στο μυαλό σας όσες φορές χρειάζεται μέχρι να τα θυμάστε απ’ έξω και να μπορείτε να τα κάνετε την ώρα του ύπνου. Είναι αρκετά αποτελεσματική τεχνική και έχει πολλές εφαρμογές. Προσωπικά έχω δημιουργήσει ένα διανοητικό αντικείμενο, κάτι που μπορείτε να κάνετε όταν θα έχετε εξασκηθεί αρκετά. Πχ ένα μπλε λουλούδι, έναν μικρό κόκκινο ελέφαντα, οτιδήποτε “περίεργο” που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ονειροξυπνητήρι, αλλά στη διάρκεια της εμπειρίας στο αστρικό. Εγώ έχω φτιάξει ένα μπλε τριαντάφυλλο, που δεν υπάρχει στο φυσικό. Και το έχω μόνιμα στο χέρι μου στο αστρικό, για να μου θυμίζει ότι είμαι αστρικό και να μην χάνω τη συνειδητότητα εκεί. Ειναι ένα πολύ πετυχημένο κόλπο, και άρα αυτή η τεχνική μπορεί να μεταποιηθεί και για χρήση ενόσω είμαστε στο αστρικό. Απλά κρατάτε στο χέρι το αντικείμενο που δημιουργήσατε και αυτό σας βοηθά. Είναι κάπως σαν μαγικό εργαλείο, έτσι;

FAT για να προκαλέσεις WILD. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε συνδυασμό με WBTB.  Τα βήματα: Συγκέντρωση στο αντικείμενο, φόρτιση με τις σκέψεις σας. Φτιάχνετε την διανοητική εικόνα του αντικειμένου σας, και φαντάζεστε ότι υπάρχει ένα σημείο στο αντικείμενό σας σαν καθρέπτης με λίγο ασημένια μορφή. Φαντάζεστε πως το πόσο συνειδητός είστε αντικατοπτρίζεται σε αυτόν τον καθρέπτη με την αλλαγή χρωμάτων. Όταν είστε κοντά στον ύπνο, ο καθρέπτης γίνεται μπλε, και όταν είστε ξύπνιος, ο καθρέπτης γίνεται πιο μαύρος. Παρακολουθήστε το αυτό χωρίς να προσπαθήσετε να το ελέγξετε, καθαρίζοντας συνέχεια το μυαλό σας από άσχετες σκέψεις. Πιθανά να αποκοιμηθείτε έχοντας συνείδηση, βγαίνοντας λοιπόν σε αστρικό ή σε συνειδητό όνειρο. ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ. Και έχει επίσης εφαρμογές και στην ίδια την αστρική εμπειρία. Πολύ συχνά μάλιστα, όταν αναρωτηθώ σε τι εσωτερικό στάδιο βρίσκομαι, πώς είναι η συνειδητότητά μου για την υπόλοιπη εμπειρία, μου παρουσιάζεται ο καθρέφτης και μου δείχνει τα επίπεδα συνειδητότητάς μου. Κάτι σαν την ένδειξη “ζωής” στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Πολύ καλό!

Λοιπόν, έχετε τις κλασσικές τεχνικές. Ό,τι δεν καταλαβαίνετε ρωτήστε, μην ντρέπεστε. Θα ακολουθήσει το συντομότερο ανάρτηση, ή μάλλον αναρτήσεις, με διάφορες νεώτερες τεχνικές ή τεχνικές διαφόρων αστροταξιδευτών που έχουν δοκιμαστεί και από άλλους με καλά αποτελέσματα, ώστε να έχετε συγκεντρωμένες τις καλύτερες αλλά και πιο ενδιαφέρουσες τεχνικές για τις προσπάθειές σας.

Μείνετε συντονισμένοι, γιατί θα υπάρξουν και αναρτήσεις για το τι έχετε να περιμένετε ΜΕΣΑ στο αστρικό, τεχνικές προστασίας, κόλπα και παγίδες, και οτιδήποτε χρειάζεται ένας αστροταξιδευτής για να προχωρήσει. Δεν ξεχνάμε ποτέ πως δεν πρόκειται για παιχνίδι, αλλά για ιδιαιτέρως σοβαρή ενασχόληση με το ΜΕΣΑ μας, και ό,τι έχει να κάνει με το ΜΕΣΑ μας το σεβόμαστε και το φροντίζουμε!

Καλά ταξίδια. Τώρα οι πιθανότητες να τα πούμε κάπου … εκεί μέσα… είναι περισσότερες.

ΠΗΓΗ http://alchemyofnature.blogspot.com

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: