Τεράστιο θέμα στην Πολεμική Αεροπορία – Βρέθηκε νερό στα καύσιμα! Διατάχθηκε ΕΔΕ | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Τεράστιο θέμα στην Πολεμική Αεροπορία – Βρέθηκε νερό στα καύσιμα! Διατάχθηκε ΕΔΕ

11 Φεβρουαρίου 2020 23:11:12

ΕΔΕ διέταξε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας για τα ακατάλληλα καύσιμα που εντοπίστηκαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Π.Α στην Ελευσίνα.

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σημειώνεται πως το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα όταν  βρέθηκε νερό σε αεροστεγή δεξαμενή καυσίμων στην 112 Πτέρυγα Μάχης.

Η 112 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) έχει ως αποστολή την διατήρηση υψηλού βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας, με την κατάλληλη οργάνωση, την εκπαίδευση του προσωπικού και τη συντήρηση των μέσων και των συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σε αυτή, για την ανάληψη και την επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, οποτεδήποτε απαιτηθεί. Είναι στρατιωτικό αεροδρόμιο που βρίσκεται κοντά στην Ελευσίνα, στο νομό Αττικής. Ιδρύθηκε το 1946 και υπάγεται στην Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως υπογραμμίζει το OnAlert, το ακατάλληλο καύσιμο εντοπίστηκε στα πλαίσια τακτικού ελέγχου σε μεταγωγικό αεροσκάφος, τύπου C-130, ενώ αφαιρέθηκε αμέσως η κηροζίνη από το αεροσκάφος, όπως συνέβη και με όσα πτητικά μέσα είχαν εφοδιαστεί με το ίδιο καύσιμο. Φυσικά δόθηκε εντολή για έλεγχο της δεξαμενής, από την οποία αντλήθηκε το καύσιμο.

Ο αρχηγός του ΓΕΑ,αντιπτέραρχος, Γιώργος Μπλιούμης απαίτησε να διενεργηθεί ΕΔΕ, ενώ το καύσιμο ελέγχεται από χημικούς της μονάδας, με σκοπό να εξακριβωθεί η αιτία της ακαταλληλότητας του.

Με τον εντοπισμό του νερού στην δεξαμενή με την κηροζίνη, έπρεπε να ελεγχθούν όλα τα αεροσκάφη της μονάδας (εκεί εδρεύουν τα μεταγωγικά, τα πυροσβεστικά και τα ιπτάμενα ραντάρ), προκειμένου να καθαριστούν από καύσιμα.

Αξιοσημείωτο είναι πως στην βάση της Ελευσίνας, εδρεύουν και τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη (ένα Gulfstream και δύο Εμπραέρ), τα οποία χρησιμοποιούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τα αεροσκάφη αυτά, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ελέγχθηκαν, προτού μάλιστα αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία ο Πρωθυπουργός. Το ερώτημα όμως παραμένει. Πώς βρέθηκε νερό μέσα στην κηροζίνη;

 


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: