Για 4 μήνες φτάνουν τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Για 4 μήνες φτάνουν τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας

9 Ιανουαρίου 2012 19:59:00

Ραγδαία μειώνονται τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας σύμφωνα με πληροφορίες από χρηματοοικονομικούς κύκλους ως αποτέλεσμα της κεντρικής Τράπεζας της χώρας να κρατήσει σταθερή την συναλλαγματική ισοτιμία του εθνικού νομίσματος η αξία του οποίου έχει υποτιμηθεί κατά 18,5 % μέσα στο 2011.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας στις αρχές της εβδομάδας ήταν 88,2 δισ δολάρια (69,5 δις ευρώ) τα οποία επαρκούν για την κάλυψη των εισαγωγών της χώρας για 4 μήνες. Με δεδομένο ότι αυτή την εβδομάδα δαπανήθηκαν ακόμα 3 δις δολάρια για την στήριξη της τουρκικής λίρας γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση επιδεινώνεται αφού τα διαθέσιμα έφτασαν στο χαμηλότερο σημείο από τις αρχές του 2011.
Με το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να φτάνει το 10% του ΑΕΠ δηλαδή 100 δις δολάρια (78,9 δις ευρώ) το πληθωρισμό στο 10,4% και το ΑΕΠ να αυξάνεται το 2011 κατά 8% χωρίς όμως να υπάρχουν ενδείξεις για την μελλοντική διατήρηση αυτού του ρυθμού τα στοιχεία αυτά  δείχνουν ότι τα προβλήματα έρχονται για την τουρκική οικονομία.
Το 2012 η τουρκική οικονομία θα πρέπει να δαπανήσει 130 δις δολάρια για εισαγωγές ενώ το εξωτερικό της χρέος φτάνει τα 200 δις δολάρια. Αν και η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη με αυτή που αντιμετωπίζει η Ουγγαρία η τουρκική οικονομία θα πρέπει να βρίσκεται υπό συνεχή εξέταση λόγω των επερχόμενων αρνητικών εξελίξεων.     
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: