500 δις η αξία των ελληνικών εργαστηρίων νανοτεχνολογίας……στο εξωτερικό | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

500 δις η αξία των ελληνικών εργαστηρίων νανοτεχνολογίας……στο εξωτερικό

25 Ιουνίου 2012 09:28:00

Μία ακόμη απόδειξη ότι οι Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες μπορούν να πετύχουν απίστευτους επαγγελματικούς στόχους στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα αποτελεί το γεγονός ότι  Έλληνες επιστήμονες διατηρούν 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας στις ΗΠΑ και παράγουν τεχνολογία για προϊόντα συνολικής αξίας 500 δις ευρώ.  
Στόχος των εργαστηρίων αυτών είναι το 2015 η αξία των προϊόντων που παράγονται από την τεχνολογία που αναπτύσσουν να φτάσει τα ….1,5 τρις ευρώ. Δώδεκα από αυτούς τους Έλληνες επιστήμονες θα βρεθούν στην Θεσσαλονίκη στο διεθνές Συνέδριο νανοτεχνολογίας NANOTECHNOLOGY 2012 το οποίο θα διαρκέσει από την 30η Ιουνίου μέχρι την 7η Ιουλίου.
Αξίζουν να σημειωθούν ορισμένα ονόματα για να μπορέσει να αντιληφτεί κανείς το απίστευτο επιστημονικό δυναμικό του ελληνισμού. Μεταξύ των  επιστημόνων που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο είναι ο Φαέθων Αβούρης διευθυντής των εργαστηρίων ΙΒΜ ο οποίος είχε προταθεί για το βραβείο Νόμπελ, επιπλέον στο συνέδριο θα συμμετάσχει ο Ευθύμιος Καξίρας από το Πανεπιστήμιο Harvard η ομάδα του οποίου είχε προταθεί για το βραβείο Gordon Bell.


Από την Ευρώπη θα συμμετάσχουν οι Έλληνες καθηγητές Γιώργος Χατζιωάννου από το Πανεπιστήμιο του Bordeaux και ο καθηγητής Γιώργος Μαλιάρας από το Πανεπιστήμιο Gardanne της Γαλλίας. Επιστήμονες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο συνεργάζονται με ερευνητές από 160 ελληνικά εργαστήρια νανοτεχνολογίας και 140 άλλα σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Δυστυχώς όλος αυτός ο πλούτος της γνώσης που μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να φέρει τεράστια ποσά στην χώρα δεν αξιοποιείται επαρκώς διότι ποτέ δεν υπήρχε κάποιο όραμα κάποιος στόχος για την μεταστροφή της ελληνικής οικονομίας προς τις νέες τεχνολογίες και τον απεγκλωβισμό της από τα παρασιτικά πρότυπα οικονομικής «ανάπτυξης».
ΠΗΓΗ : www.defencenet.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: