Ελάχιστα αποθέματα μετά το εμπάργκο στην αγορά πετρελαίου | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ελάχιστα αποθέματα μετά το εμπάργκο στην αγορά πετρελαίου

28 Ιουνίου 2012 11:34:00

Εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν έχουν αποφασίσει οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιουλίου και αυτό δημιουργεί τεράστιο ζήτημα στην Ελλάδα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Μασσαλής, τα ελληνικά διυλιστήρια αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν σε ένα ποσοστό περίπου 35%. Και τώρα, εάν διακοπεί αυτή η συνεργασία, πρέπει να βρεθεί άλλος προμηθευτής.

«Η Ελλάδα προμηθεύεται ένα μεγάλο ποσοστό καυσίμων που διυλίζει από το Ιράν. Αυτό συμβαίνει διότι το Ιράν μας δίνει με πίστωση όταν οι άλλες χώρες δεν μας δίνουν με πίστωση.

Από 1η Ιουλίου έχει επιβληθεί εμπάργκο και παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ζήτησε εξαίρεση γιατί οι λόγοι αδυναμίας πληρωμής συνεχίζουν να υπάρχουν, αυτή δεν εδόθη. Θα πρέπει λοιπόν να βρεθούν εναλλακτικής πηγές προμήθειας», τονίζει ο κ. Μασσαλής.

Και τονίζει ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση διότι τα αποθέματα διαρκούν μόνο για 90 ημέρες και από εκεί και πέρα θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια στην αγορά…


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: