Κάστωρ και Πολυδεύκης | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Κάστωρ και Πολυδεύκης

1 Οκτωβρίου 2013 11:26:00

Σύμφωνα με την Μυθολογία μας, ο Δίας μεταμορφωμένος σε κύκνο, ενώθηκε με την όμορφη Λύδα, την σύζυγο του Τυνδάρεω και από την ένωση αυτή η Λύδα εγέννησε δύο αυγά. Από το ένα εξήλθαν οι δίδυμοι Διόσκουροι, Κάστωρ και Πολυδεύκης, και από το άλλο η Ωραία Ελένη. Κάποια άλλη παραλλαγή του μύθου φέρει τον Πολυδεύκη και την Ελένη να εξέρχονται από το ένα αυγό και τον Κάστορα από το άλλο.

Οι δύο ήρωες έλαβαν μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία, μαζί με τον Ιάσωνα, και τιμήθηκαν πολύ από τους Έλληνες, αλλά και από τους Ρωμαίους. Οι Διόσκουροι ήταν πολύ αγαπημένοι μεταξύ τους. Στην σύγκρουση που είχαν με τους εξαδέλφους τους Ίδα και Λυγκέα, τους γιούς του Αφαρέως, ο Πολυδεύκης σκότωσε τον Λυγκέα, ενώ ο Κάστωρ, σκοτώθηκε από τον Ίδα.
Ο Ζεύς έκανε τον Πολυδεύκη αθάνατο και αυτός ζήτησε να μοιρασθεί την αθανασία με τον αδελφό του Κάστορα. Το αίτημά του έγινε δεκτό από τον Δία και έτσι ορίσθηκε μία ημέρα ο ένας να μένει στον Άδη και ο άλλος στον Όλυμπο εναλλάξ.
Οι Διόσκουροι τιμήθηκαν ως ισόθεοι σωτήρες και προστάτες των θνητών.

Κάστωρ και Πολυδεύκης (Μουσείο Νάπολης)

ΠΗΓΗ : WIKIPEDIA


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: