ΚΥΠΡΟΣ : Ο “τάφος των δύο βασιλέων”: Βρέθηκε σημαντικό εύρημα | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

ΚΥΠΡΟΣ : Ο “τάφος των δύο βασιλέων”: Βρέθηκε σημαντικό εύρημα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
19 Νοεμβρίου 2014 20:08:00

Τάφο της αρχαϊκής περιόδου έφεραν στο φως ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην… περιοχή των Κάτω Πολεμιδιών στη Λεμεσό. Το σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα εντοπίστηκε στη διάρκεια εργασιών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού, στις 8 Σεπτεμβρίου ενώ οι ανασκαφές, που απεκάλυψαν το περιεχόμενο του, άρχισαν στις 9 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν στις 12 του ίδιου μήνα.

Ο τάφος βρίσκεται σε μεγάλο βάθος και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν έχει συληθεί. Εντός του βρέθηκαν οι σκελετοί περίπου 15 ανθρώπων, πήλινα και γυάλινα αγγεία καθώς επίσης κτερίσματα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα των νεκρών.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ο τάφος ανήκει στην αρχαϊκή περίοδο, ωστόσο επαναχρησιμοποιήθηκε στη ρωμαϊκή περίοδο. Οι πλημμύρες από τις βροχές φαίνεται πως είναι η αιτία για τη μετακίνησή των ευρημάτων και των οστών από την αρχική τους θέση.

Ο τάφος κρίνεται ως σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα, καθώς βοηθάει στον καθορισμό των ορίων ανάμεσα στα βασίλεια Αμαθούντας και Κουρίου που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ αναμένεται να ρίξει φως στο κατά πόσον υπήρχαν και άλλοι οικισμοί γύρω από τα δύο βασίλεια.
ΠΗΓΗ : ΑΠΕ /TROMAKTIKO


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: