Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο εργοστάσιο όπλων των Ναζί του Γ’ Ράιχ – Με ποια όπλα θα αφάνιζαν τον κόσμο

 

 

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο εργοστάσιο όπλων των Ναζί του Γ' Ράιχ - Με ποια όπλα θα αφάνιζαν τον κόσμο

 Στο φως ήρθε ένα γιγαντιαίο μυστικό εργοστάσιο όπλων των Ναζί στην Αυστρία το οποίο πιστεύεται πως χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή και δοκιμή όπλων μαζικής καταστροφής.

Το εργοστάσιο, που εκτείνεται σε 75 στρέμματα και βρίσκεται στην πόλη St Georgen an der Gusen, κρίθηκε τόσο σημαντικό για τους Ναζί που ο επικεφαλής των SS και δεξί χέρι του Χίτλερ Heinrich Himmler επέβλεψε την ανάπτυξή του.

Το εργοστάσιο, που πιστεύεται ότι ήταν από τα μεγαλύτερα για την παραγωγή όπλων του Τρίτου Ράιχ, ανακάλυψε ο Αυστριακός κινηματογραφιστής Andreas Sulzer μετά από αναφορές που βρήκε στα ημερολόγια Αυστριακού φυσικού.


Ήταν μάλιστα τόσο καλά κρυμμένο που χρειάστηκε να κοπούν τεράστιες πλάκες γρανίτη που οι Ναζί είχαν χρησιμοποιήσει για να κρύψουν την είσοδό του το 1945.

Η εγκατάσταση πιστεύεται ότι συνδέεται με το κοντινό υπόγειο εργοστάσιο B8 Bergkristall που παρήγαγε το Messerschmitt Me 262, το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος.

Όπως και το εργοστάσιο Bergkristall, στηρίχτηκε σε καταναγκαστική εργασία από το κοντινό στρατόπεδο συγκέντρωσης Mauthausen-Gusen και πιστεύεται ότι 320.000 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους εξαιτίας των βάρβαρων συνθηκών στον υπόγειο λαβύρινθο.

Το μυστικό εργοστάσιο διαχειριζόταν ο Hans Kammler που ήταν υπεύθυνος του πυραυλικού προγράμματος του Χίτλερ, συμπεριλαμβανομένων των V-2 πυραύλων που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του Λονδίνου στα τελευταία στάδια του πολέμου.

Ήταν επίσης ο άνθρωπος που υπέγραφε τα σχεδιαγράμματα για τους θαλάμους αερίων που σκότωσαν εκατομμύρια Εβραίους.

O Reiner Karlsch, ιστορικός που συνεργάστηκε με τον Sulzer, ανέφερε πως η ηγεσία των Ναζί φιλοδοξούσε να δημιουργήσει έναν συνδυασμό πυραύλων και όπλων μαζικής καταστροφής.

“Ήθελαν να εξοπλίσουν τον πύραυλο Α4 (παραλλαγή του V-2) με δηλητηριώδη αέρια, ραδιενεργά υλικά ή πυρηνικές κεφαλές”, επισήμανε.

“Οι φυλακισμένοι από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης επιλέγονταν προσεκτικά ανάλογα με τις δεξιότητές τους (φυσικοί, χημικοί ή άλλοι εμπειρογνώμονες) προκειμένου να εργαστούν σε αυτό το τερατώδες σχέδιο”, σημείωσε ο Sulzer.

Πηγή:
Mirror

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: