Κρεατοελιές: Πότε να ανησυχήσω;
Κρεατοελιές: Πότε να ανησυχήσω;

Οι κρεατοελιές είναι ένα θέμα που απασχολεί την πλεοψηφία των ασθενών. Η ανησυχία έντονη και εύλογη αφού δεν μπορεί να ξέρουν πότε μια κρεατοελιά είναι επικίνδυνη.
Ένας βασικός τρόπος για να προστατευθείτε είναι να ελέγχετε τις ελιές  επειδή οι περισσότεροι καρκίνοι του δέρματος ξεκινούν ως ανώμαλα σημεία, λέει ο Αριέλ Ostad, MD,  καθηγητής Δερματολογίας.
 
 
Τι είναι:
 
Κρεατοελιές: Πότε να ανησυχήσω;
 
Μια κρεατοελιά συνήθως αναπτύσσεται στην παιδική  ηλικία ή αργότερα στην ενήλικη ζωή.
 
Οι κρεατοελιές είναι στρογγυλές, συμμετρικές και έχουν χρώμα. Σύμφωνα με τον Δρ Ostad, “συνήθως δεν εξελίσσονται ή αλλάζουν σχήμα αλλά όταν γίνει αυτό επιβάλλεται να απευθυνθείται στον ειδικό γιατρό.
 
Ακτινική κεράτωση
 
Κρεατοελιές: Πότε να ανησυχήσω;
 
Η ακτινική κεράτωση είναι μια κοινή προκαρκινική κατάσταση η οποία”θα πρέπει να αφαιρείται αμέσως  καθώς ένα ποσοστό που αγγίζει το  5-10%  θα εξελιχθεί σε καρκίνο, ” εξηγεί  ο Δρ Ostad.
 
Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα
 
 Προκαλείται από βλάβη από τον ήλιο και βρίσκεται συνήθως στο πρόσωπο. Αυτό το είδος καρκίνου είναι εύκολο να θεραπευθεί αν εντοπιστεί νωρίς.
 «Φανταστείτε ένα σπυράκι που φαίνεται να επουλώνεται αλλά μόνογια να επιστρέψει και πάλι,” τονίζει ο Δρ Ostad .
Σε όλες τις καταστάσεις μια κρεατοελιά που αλλάζει χρώμα, μέγεθος και αιμοραγεί επιβάλλεται να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.
 
πηγή: http://www.health.com
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: