Reuters: Αμετάβλητο διατήρησε τον ELA η ΕΚΤ – ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Reuters: Αμετάβλητο διατήρησε τον ELA η ΕΚΤ - ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το ύψος του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας, ELA, για τις ελληνικές τράπεζες, όπως αναφέρει πηγή με γνώση επί του θέματος.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ έχει διατηρήσει  αμετάβλητο το ανώτατο όριο στα 88,6 δισ. ευρώ από τις 23 Ιουνίου αν και την προηγούμενη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, προχώρησε στην αύξηση του haircut στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ – ΜΠΕ η κατάσταση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να επανεξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ την Τετάρτη.
Υπό το φως των εξελίξεων αυτών το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να επεκτείνει την τραπεζική αργία για μερικές ημέρες ακόμη. Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με εκπροσώπους των τραπεζών.
Οι λεπτομέρειες αναμένεται να περιληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία πρόκειται να εκδοθεί αργότερα στη διάρκεια της ημέρας.
ΠΗΓΗ : REUTERS
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: