Μυστική άσκηση ελληνικών και ισραηλινών ΑΗ-64Α/D Apache υπό την σκιά των τουρκικών απειλών (φωτό) | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Μυστική άσκηση ελληνικών και ισραηλινών ΑΗ-64Α/D Apache υπό την σκιά των τουρκικών απειλών (φωτό)

3 Αυγούστου 2015 22:35:00

Με άκρα μυστικότητα εκτελέστηκε επιχείρηση-άσκηση από ελληνικά και ισραηλινά επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64Α/Ε Apache στη Θεσσαλία τόσο με ημερήσιες όσο και με νυκτερινές αποστολές, υπό τον φόντο των τουρκικών απειλών και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων για “κατοχή από τους Ελληνες τουρκκών νησιών στα Δωδεκάνησα”, αλλά και της έκδοσης τουρκικής NAVTEX για πόντιση υποβρύχιου καλωδίου εντός των περιοχών της ελληνικής υφαλοκπρηπίδας στην περιοχή της Ρόδου, οπου την Παρασκευή συνελήφθη Γαλλίδα τουρκικής υποηκοότητας να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκατατάσεις.

 
Τόσο τα Apache της ΑΣ όσο και αυτά της ισραηλινής Αεροπορίας  πραγματοποίησαν πλήθος αποστολών όπως «καταδρομικού» τύπου επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της νύκτας, συνεργασία με επίγειες δυνάμεις ειδικών δυνάμεων του ΕΣ αλλά και της Αεροπορίας του Ισραήλ  που επίσης έφθασαν στην Ελλάδα, ακόμη και σενάρια αέρος-αέρος μεταξύ των ελικοπτέρων με επιτιθέμενους και αμυνόμενους!
Η άσκηση «OLYMPUS SUMMIT 2015»που διήρκησε 10 ημέρες, από 20 έως και 30 Ιουλίου εξελίχθηκε όλη στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, ενώ στο τελικό μέρος αυτής πραγματοποιήθηκαν βολές στο ΠΒΚ Κρανέας.
Η συμμετοχή των δυνάμεων, ιδιαίτερα των Ισραηλινών ήταν εντυπωσιακή. Πιο συγκεκριμένα από πλευράς Αεροπορίας Στρατού συμμετείχαν μέσα της 1ης ΤΑΞΑΣ με AH-64A, AH-64D και ΝΗ-90, ενώ από την ισραηλινή Αεροπορία AH-64, βαρέα μεταφορικά CH-53 και αεροσκάφος King Air.
Δοκιμάσθηκαν τακτικές «εναέριας εφόδου από μικτούς  σχηματισμούς ελικοπτέρων» , Εκκαθάρισης Δρομολογίου και Περιοχής, Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (CSAR) σε συνεργασία με αεροσκάφος σε ρόλο Air Mission Commander (AMC).
Η κοινή ελληνο-ισραηλινή άσκηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προκαλέσει ένα ιδιαίτερο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και δοκιμάζοντας τις αντοχές τόσο της Ελλάδας όσο και του συστήματος ασφάλειας στην Ν.Α. Μεσόγειο. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο το Ισραήλ.
Στην τελευταία της επιθετική κίνηση η Άγκυρα  και για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα, προκαλεί εκδίδοντας NAVTEX για εργασίες πόντισης ή επισκευής υποβρυχίων καλωδίων σε σημεία που βρίσκονται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Με την  NAVTEX (708/15) η Τουρκία ανακοίνωσε τη διενέργεια επισκευαστικών εργασιών σε υποβρύχιο καλώδιο, για το διάστημα από 30 Ιουλίου ως 15 Αυγούστου, από το ειδικό σκάφος C/S «ANTONIO MEUCCI» σε περιοχή της υφαλοκρηπίδας της Ρόδου. Είναι στην ίδια περιοχή για την οποία η Τουρκία έχει δημοσιεύσει στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως την παραχώρηση δικαιωμάτων σεισμογραφικών ερευνών στην κρατική εταιρεία TPAO, κίνηση που πριν από δύο χρόνια είχε οδηγήσει σε κρίση τις σχέσεις των δύο χωρών.
Τον Ιούνιο και πάλι η Τουρκία είχε εκδώσει NAVTEX για την πόντιση καλωδίου από το σκάφος OGS «EXPLORA»σε περιοχές της της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Το τραγικό είναι ότι έπειτα από ελληνικές παρεμβάσεις και διαβήματα η πλοιοκτήτρια εταιρεία, αντί να ζητήσει την έκδοση άδειας από τις ελληνικές αρχές, όπως όφειλε, απέσυρε το ιταλικό σκάφος και αποχώρησε χωρίς να ολοκληρωθούν οι εργασίες.
  ΠΗΓΗ : pronews.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: