Πτυχία χωρίς… αντίκρισμα και στη Βρετανία! Αποκαλυπτική έρευνα | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Πτυχία χωρίς… αντίκρισμα και στη Βρετανία! Αποκαλυπτική έρευνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ
19 Αυγούστου 2015 23:20:00

 

Οι μισοί και πλέον απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων βρίσκονται σε θέσεις εργασίας που δεν απαιτούν πτυχίο ή προσόντα της ειδικότητάς τους, καθώς η κυβέρνηση αποτυγχάνει να δημιουργήσει επαρκή αριθμό θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης, αποκαλύπτει έκθεση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Το Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) ανέφερε σε έκθεσή του ότι η αναντιστοιχία μεταξύ του αριθμού των πτυχιούχων σχολών ανωτάτης εκπαίδευσης και των θέσεων εργασίας που απαιτούν τα προσόντα τους είναι μια από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

Το ποσοστό αποφοίτησης των σπουδαστών σχολών ανώτατης εκπαίδευσης στη Βρετανία είναι 54%, το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη πίσω μόνο από την Ισλανδία, κατά την έκθεση του CIPD


Η έκθεση αυτή τονίζει ότι καταγράφεται αύξηση στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες του ποσοστού των αποφοίτων σχολών ανωτάτης εκπαίδευσης οι οποίοι δεν είχαν απολύτως καμία άλλη επιλογή παρά να εργαστούν σε θέσεις χαμηλότερων προσόντων μεταξύ του 2004 και του 2010.

Το ποσοστό αυτό στη Βρετανία για το 2010, το οποίο ανέρχεται στο 59%, ήταν υψηλότερο τη χρονιά αυτή μόνο σε δύο χώρες, στην Ελλάδα και στην Εσθονία.

«Η κυβέρνηση χρειάζεται να εξασφαλίσει πως οι σχεδιασμοί της όσον αφορά την παραγωγικότητα θα διέπονται από μια ιδιαίτερη έμφαση όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλών προσόντων και τη συνεργασία με τους εργοδότες», δήλωσε ο Πίτερ Τσιζ, ο συγγραφέας της μελέτης αυτής του Αναγνωρισμένου Ινστιτούτου Προσωπικού και Ανάπτυξης, στην εφημερίδα Guardian.

Ο Τσιζ τόνισε επιπλέον πως η βρετανική κυβέρνηση εκτιμά ότι το 45% των αποφοίτων σχολών ανωτάτης εκπαίδευσης στη χώρα δεν θα εξασφαλίσει μισθούς ικανούς να του επιτρέψουν να αποπληρώσει τα φοιτητικά δάνεια που είχε λάβει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: