Αλλαξε η ηγεσία του στρατεύματος: Νέος ο Α/ΓΕΕΘΑ ο “σκληρός” ναύαρχος Ε.Αποστολάκης
Αλλαξε η ηγεσία του στρατεύματος: Νέος ο Α/ΓΕΕΘΑ ο "σκληρός" ναύαρχος Ε.Αποστολάκης

Το ΚΥΣΕΑ προχώρησε σε κρίσεις ανώτατων αξιωματικών με αφορμή την μετακίνηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου στις Βρυξέλλες ως προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ και τοποθέτησε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, τον μέχρι σήμερα αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.
Ο αντιναύαρχος Αποστολάκης αναμένεται να προαχθεί στον βαθμό του ναυάρχου.
Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού διορίζεται ο αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, μέχρι σήμερα Αρχηγός Στόλου.
Αυτό που είναι πραγματικά πρωτοφανές είναι ότι οι αλλαγές των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ανακοινώθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση!


Πρόκειται για μια λογική εξέλιξη αφού ο Αρχηγός ΓΕΝ Ε.Αποστολάκης, εκτός από εξαιρετικός επιχειρησιακός αξιωματικός (μέλος της ΜΥΚ), έχει πολιτική σκέψη και γνωρίζει σε βάθος όλα τα προβλήματα των ΕΔ. Και σε σχέση με το προκάτοχό του Μ.Κωσταράκο θεωρείται πιο “σκληρός” σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προκλήσεων σε βάρος της εθνικής ασφάλειας της χώρας.
Οτι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στις ΕΔ μετά την αποχώρηση του Μ.Κωσταράκου, ο οποίος αποδείχθηκε στην πορεία ένας καλός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρά το “ανώμαλο” της  επιλογής του με τα περί “απόπειρας πραξικοπήματος” της στρατιωτικής ηγεσίας τον Νοέμβριο του 2011
Σε σχετική ανακοίνωση του Τομέα Αμυνας της ΝΔ αναφέρεται:
«Το είδαμε κι αυτό από την απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Tο ΚΥΣΕΑ να αποφασίζει χωρίς να συγκαλούνται τα μέλη του, αλλά δια συλλογής υπογραφών, στα μουλωχτά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΝ, λες και πρόκειται για ένα τρέχον ζήτημα!
Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η φρουρά της ειρήνης και της ελευθερίας μας και περιβάλλονται από την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Τέτοιες ύψιστης σημασίας αλλαγές στην ιεραρχία τους πρέπει να γίνονται με τη δέουσα διαφάνεια, πανηγυρικότητα και δημοσιότητα και όχι άρον-άρον και στα κρυφά, λες και η κυβέρνηση φοβάται πως η φημολογούμενη προκήρυξη εκλογών και η έκβασή τους δε θα της επιτρέψουν να προβεί στις τοποθετήσεις αυτές την κατάλληλη ώρα και με τον κατάλληλο τρόπο.
Τέτοιες μεθοδεύεις όμως δείχνουν ανεπίτρεπτη έλλειψη σεβασμού στο κύρος και στις παραδόσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε.
Αλλά τι σεβάστηκαν αυτό το επτάμηνο οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για να σεβαστούν και τις Ένοπλες Δυνάμεις;».

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αλλαγή ηγεσίας τον Αύγουστο. Η πρώτη ήταν τον Αυγουστο του 2009.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:
«Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, Αρχηγός ΓΕΝ ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Ναυάρχου.
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης ΠΝ, Αρχηγός Στόλου.
Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος τίθεται σε αποστρατεία, του απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ανακαλείται αυθημερόν στην ενεργό υπηρεσία προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ τίθεται σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου 2015».
Αλλαξε η ηγεσία του στρατεύματος: Νέος ο Α/ΓΕΕΘΑ ο "σκληρός" ναύαρχος Ε.Αποστολάκης
Αλλαξε η ηγεσία του στρατεύματος: Νέος ο Α/ΓΕΕΘΑ ο "σκληρός" ναύαρχος Ε.Αποστολάκης
Αλλαξε η ηγεσία του στρατεύματος: Νέος ο Α/ΓΕΕΘΑ ο "σκληρός" ναύαρχος Ε.Αποστολάκης
ΠΗΓΗ pronews.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: