Σοκ στη Βρετανία: Πάνω από 3000 τζιχαντιστές βρίσκονται στη χώρα και ετοιμάζουν τρομοκρατικές ενέργειες

Σοκ στη Βρετανία: Πάνω από 3000 τζιχαντιστές βρίσκονται στη χώρα και ετοιμάζουν τρομοκρατικές ενέργειες


Οι αρχές και οι μυστικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας υποστηρίζουν ότι μεγάλος αριθμός μαχητών του ISIS που μπορεί να ξεπερνά και τις 3.000 βρίσκονται ήδη στην χώρα ετοιμάζοντας τρομοκρατικές ενέργειες
Η πληροφορία πραγματικά σοκάρει. Και έρχεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας. Αφορά τον αριθμό των μαχητών του ISIS που βρίσκονται στην Αγγλία, και που σύμφωνα με εκτιμήσεις τους ίσως και να ξεπερνούν τις 3.000. Αυτός είναι ο αριθμός των πολιτών που παρακολουθούνται από την ΜΙ5 και την αντιτρομοκρατική της χώρας.
Ο μεγαλύτερος αριθμός των υπόπτων βρίσκονται στο Λονδίνο με το Μάντσεστερ να είναι η δεύτερη επιλογή τους. Οι αρχές ασφαλείας κάνουν λόγο για αλματώδη άνοδο των θαυμαστών του ISIS στην Αγγλία χάρη στην δύναμη που φαίνεται να έχει η ισλαμιστική οργάνωση στο πεδίο των μαχών.
Ο επικεφαλής της ΜΙ5, δήλωσε στο ΒBC Radio 4 ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή από την 11 Σεπτεμβρίου του 2001, καθώς αποσόβησε τουλάχιστον έξι επιθέσεις μέσα στην περασμένη χρονιά. Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τουλάχιστον τους διπλάσιους από όσους είχαν στην επίβλεψή τους το 2007. 

ΠΗΓΗ pronews.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: