Σάλος έχει προκληθεί με το βιβλίο της Γ’ Λυκείου με τίτλο “Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου κόσμου” | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Σάλος έχει προκληθεί με το βιβλίο της Γ’ Λυκείου με τίτλο “Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου κόσμου”

Σάλος έχει προκληθεί με το βιβλίο της Γ’ Λυκείου με τίτλο “Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου κόσμου” και πολύ σωστά επειδή μέσα αναφέρει τα Σκόπια ως “Μακεδονία” με μια όμως πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Το βιβλίο αυτό δεν εκδόθηκε από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΑ, αλλά από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2007, ήταν τότε η “Χρυσή Εποχή” της Μ.Ρεπούση με το περιβόητο βιβλίο της για τον “συνωστισμό” της Σμύρνης.
Φυσικά υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τις κυβερνήσεις ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που μεσολάβησαν και δεν το απέσυραν, όμως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει την ευθύνη της εκδόσεώς του παρά μόνο την ευθύνη παραμονής του όπως την είχαν και οι προηγούμενες.


Τόσοι υπουργοί έχουν περάσει απο το Υπουργείο Παιδείας, κανείς δεν το κατάλαβε κανείς δεν έκανε τίποτα.
Το πολιτικό σύστημα πάλι ως συνήθως “εζυγίσθη, εμετρήθη, και ερέθη ελλιπές”.
“Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν πρέπει να εμπλέκεται σε ζητήματα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία”, είπε ο κ. Φίλης, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό  Real Fm.
Στη σελίδα 130 του βιβλίου υπάρχει ένα χάρτης των κυριότερων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη στα οποία θανατώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σε αυτόν τον χάρτη τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία».

Ο κ.Φίλης έχει κάποια ελαφρυντικά είναι φρέσκος υπουργός, δεν μπορεί να γνωρίζει, αλλά εάν δεν φροντίσει να εξαφανιστεί αυτό το βιβλίο και να αντικατασταθεί τότε η ευθύνη του θα είναι τεράστια.
Οχτώ χρόνια δίδαξε τα παιδιά μας αυτό το “εγχειρίδιο” και εντέχνως τώρα το πήραν όλοι “χαμπάρι” μόλις ο Α.Τσίπρας αρνήθηκε να παραστεί στην Σύνοδο κατά του ISIL με αποτέλεσμα να μη θεωρηθεί τόσο “δοτικός” όσο τον εμφάνιζαν κάποιοι για το όνομα της Μακεδονίας μας.
Εαν μάλιστα η κυβέρνησή του φροντίσει για την άμεση αντικατάσταση του βιβλίου θα έχει κάνει αυτό που έπρεπε να έιχαν πράξει οι κυβερνήσεις της “Δεξιάς”.

ΠΗΓΗ PRONEWS

Σ


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: