Δανία — Tέσσερα αρχαία κάστρα κυκλικής κατασκευής είναι ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Δανία — Tέσσερα αρχαία κάστρα κυκλικής κατασκευής είναι ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους

13 Οκτωβρίου 2015 21:14:00

Trelleborg

Στην Δανία υπάρχουν τέσσερα αρχαία κάστρα κυκλικής κατασκευής (για την ακρίβεια τα υπολείμματά τους) που είναι ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους. Βρίσκονται στις περιοχές: Trelleborg, Eskeholm, Fyrkat και Aggersborg. Κάποτε υπήρχαν κυκλικά ξύλινα κάστρα απ’ τα οποία σώζονται μόνο οι τρύπες των κυρίων πασάλων γεμισμένες με τσιμέντο απ’ τους σημερινούς αρχαιολόγους. Το σχέδιό τους όμως παραμένει εντυπωσιακό και ασυνήθιστα διαφορετικό από ότι άλλο κτίσμα σώζεται.

 Το σχέδιο του κάστρου του Trelleborg μάλιστα σχηματίζει κάτι σαν σύστημα εστίασης στην γραμμή κατεύθυνσης που βρίσκονται τα άλλα τρία κάστρα. Όλα τα κάστρα έχουν κυκλικό σχέδιο χωρισμένο σε τεταρτημόρια. Ο Δανός αρχαιολόγος Poul Nerloud υποστηρίζει ότι δεν είναι κάστρα των Βίκινγκς αλλά κάτι παλιότερο γιατί οι Βίκινγκς δεν είχαν επιδείξει παρόμοιες αρχιτεκτονικές τάσεις αλλά και προτιμούσαν παραθαλάσσια κάστρα και όχι μέσα στην ξηρά.
                                                                         Aggersborg
Ο Δανός ερασιτέχνης πιλότος Preben Hansson τα ανακάλυψε σχεδόν τυχαία το 1982 κι έχει γράψει κι ένα βιβλίο σχετικά. (Trelleborgenes ukendte fortid) το οποίο έχει μεταφραστεί και στα Αγγλικά, σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται. Η εξωγήινη παρέμβαση θεωρείται από τον συγγραφέα μία πιθανή εξήγηση του προσεκτικού ευθυγραμμισμού των κάστρων.
                                                                          Eskeholm
Αν προεκταθεί Νοτιοανατολικά η ευθεία γραμμή που ενώνει τα 4 μνημεία, περνάει ακριβώς από το μαντείο των Δελφών. Ο Απόλλωνας που λατρευόταν στους Δελφούς σύμφωνα με την παράδοση όταν χειμώνιαζε έπαιρνε το ιπτάμενο άρμα του που το σέρνανε κύκνοι και πήγαινε υπερβόρεια απ’ όπου και ξαναγύριζε την άνοιξη!
                                                                            Fyrkat
Σε εορταστικές τελετές στην Δήλο αναφέρονται προσφορές σε φρέσκα βλαστάρια από ιέρειες που τα είχαν φέρει από υπερβόρεια. Με ποιό όμως τρόπο τα διατηρούσαν τόσο φρέσκα ή τα έφερναν τόσο γρήγορα;
ΠΗΓΗ http://www.ancient-technology.com/ , WIKIPEDIA


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: