Το μυστήριο του λευκού αλόγου στις πλαγιές ενός αγγλικού λόφου [εικόνες]
Το μυστήριο του λευκού αλόγου στις πλαγιές ενός αγγλικού λόφου [εικόνες]
 
Ένα γιγαντιαίο λευκό άλογο σε έναν αγγλικό λόφο μπορεί και να μη δημιουργήθηκε ώστε να μοιάζει με άλογο
Το Westbury White Horse βρίσκεται κοντά σε ένα αρχαίο ιστορικό φρούριο και δημιουργήθηκε πριν από 300 χρόνια, αλλά κανείς δεν είναι απόλυτα βέβαιος γιατί ή από ποιόν.

Το σημερινό άσπρο άλογο που βρίσκεται στην πλαγιά του λόφου Bratton χαράχτηκε το 1778, αλλά κάτι υπήρχε στο λόφο για πάνω από 3.000 χρόνια. Στην προϊστορία το μέρος ήταν στην πραγματικότητα ένα ύψωμα, όπως αποδεικνύεται από τα ανθρώπινα λείψανα που έχουν βρεθεί στο λόφο.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι υπήρχε μια άλλη μορφή πάνω στο λόφο, καθώς και ότι δεν ήταν άλογο. Δυστυχώς, ανεξάρτητα από το τι μορφή είχε το προηγούμενο ανάγλυφο, έχει καταστραφεί από το σημερινό άσπρο άλογο. Παρόλα αυτά η προέλευση του σχεδίου με το άλογο, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ πιο πρόσφατο, είναι εξίσου πλούσια σε μυστήριο.
Το μυστήριο του λευκού αλόγου στις πλαγιές ενός αγγλικού λόφου [εικόνες]
Κανείς δεν είναι σίγουρος για το ποιος το δημιούργησε πάνω στο λόφο, αλλά υπάρχουν καταγραφές που το χρονολογούν στα 1700. Υπάρχουν σκέψεις ότι το άλογο δημιουργήθηκε ως μνημείο για μια επιτυχημένη μάχη, αν και δεν έχουν βρεθεί συγκεκριμένα στοιχεία. Το άλογο ήταν επίσης το εραλδικό σύμβολο μιας βασιλικής οικογένειας του 18ου αιώνα και το άλογο να προέρχεται από αυτήν την οικογένεια. Και αυτό βέβαια αποτελεί εικασία.
Πρόσφατα, το μυστηριώδες Westbury White Horse δημιουργήθηκε από τσιμέντο και καθαρίστηκε και αποκαταστάθηκε το 2007, όμως τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το μνημείο και ήδη δείχνει σημάδια φθοράς.
ΠΗΓΗ http://meresparaxenes.com
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: