Έρχεται νέα εισφορά-σοκ στους μισθούς
Έρχεται νέα εισφορά-σοκ στους μισθούς

Νέα επιδρομή στους μισθούς φαίνεται να μελετά το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με στόχο να δημιουργηθεί αποθεματικό για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Σοφών θα υποστηρίξει στο υπουργικό Συμβούλιο ο αρμόδιο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος.

 
Πηγές του υπουργείου κάνουν λόγο για σχέδιο επιβολής κλιμακωτής εισφοράς ακόμα και σε μισθούς από 1200 ευρώ, με το βάρος ωστόσο να πέφτει  στους εργαζόμενους οι απολαβές των οποίων φτάνουν τα 2000 ευρώ.
Σύμφωνα με τη Real, αναμένεται να θεσπιστούν συγκεκριμένα ποσοστά, που θα κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος του μισθού. Στα υψηλότερα κλιμάκια, τμήμα της εισφοράς που θα δίνει ο ασφαλισμένος θα παρακρατείται για την ενίσχυση του αποθεματικού.
Στόχος του υπουργείου είναι να διατηρηθούν ψηλά τα λεγόμενα  ποσοστά της αναπλήρωσης, στους χαμηλόμισθους και να μειωθούν στους υψηλόμισθους.
Για παράδειγμα, αν κάποιος λαμβάνει 1000 ευρώ, θα έχει ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης 70%, δηλαδή θα λάβει 700 ευρώ.
Αν λαμβάνει 3000 ευρώ, θα έχει ποσοστό αναπλήρωσης που δεν θα ξεπερνά το 50%, δηλαδή η σύνταξη δεν θα υπερβαίνει τα 1500 ευρώ.
ΠΗΓΗ : http://www.newsbomb.gr/
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: