Σλοβενία: Ο στρατός θα βοηθήσει την αστυνομία στη διαχείριση των μεταναστών

 

Σλοβενία: Ο στρατός θα βοηθήσει την αστυνομία στη διαχείριση των μεταναστών

 

“Η προσφυγή στον στρατό δεν σημαίνει ότι υπάρχει έκτακτη κατάσταση στη Σλοβενία…Απλώς ο στρατός θα βοηθήσει την αστυνομία σε επιμελητειακό επίπεδο και με τον εξοπλισμό”, δήλωσε ο Μίλο Τσέραρ

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χρησιμοποιήσει τον στρατό για την παροχή “επιμελητειακής” βοήθειας στη διαχείριση της προσφυγικής ροής, καθώς χιλιάδες άτομα αναμένεται να διασχίσουν τα σύνορα της Κροατίας με τη Σλοβενία μετά το κλείσιμο των ουγγρο-κροατικών συνόρων. “Η προσφυγή στον στρατό δεν σημαίνει ότι υπάρχει έκτακτη κατάσταση στη Σλοβενία…Απλώς ο στρατός θα βοηθήσει την αστυνομία σε επιμελητειακό επίπεδο και με τον εξοπλισμό”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μίλο Τσέραρ.

Τουλάχιστον 2.400 πρόσφυγες διέσχισαν σήμερα τα σύνορα της Κροατίας με τη Σλοβενία, με ενδιάμεσο προορισμό την Αυστρία. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να τριπλασιαστεί τις προσεχείς ημέρες.

Από τον στρατό ζητήθηκε “τεχνική βοήθεια, στην οποία θα περιλαμβάνεται παρακολούθηση με ελικόπτερα και η χρησιμοποίηση φορτηγών και άλλων μέσων”, διευκρίνισε ο υπυοργός Εσωτερικών Μπόστιαν Σέφιτς, εξηγώντας ότι στον στρατό δεν θα μεταβιβασθούν “εξουσίες της αστυνομίας”.

Η Σλοβενία ανακοίνωσε ότι διαθέτει 8.000 θέσεις προσωρινής στέγασης, που αντιστοιχούν στον αριθμό των ανθρώπων που υπολογίζεται ότι θα διασχίζουν καθημερινά τη χώρα.
Στην πράξη, πρόσφυγες διέσχισαν σήμερα τη Σλοβενία σε διάστημα λίγων ωρών, αφού καταγράφηκαν στα σύνορα, και έφθασαν στα σλοβενο-αυστριακά σύνορα, με τελικό προορισμό, για την πλειοψηφία, τη Γερμανία.
  ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: