Τα «αμερικάνικα ομόλογα των 600 δις» του Σώρρα αποτελούν μια ξεκάθαρη απάτη
Τα «αμερικάνικα ομόλογα των 600 δις» του Σώρρα αποτελούν μια ξεκάθαρη απάτη

Του Ελευθέριου Ρήνου

Πριν από ένα χρόνο περίπου καλούσα τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Καβάλας κ. Αγανικόλα να παραιτηθεί. Ο κ. Παράσχος Αγανικόλας πήρε μέρος στις εκλογές παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα “επενδύσεων” του άφραγκου, πατρινού επενδυτή Αρτέμιου Σώρρα. Τελικά, στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μάη 2014, ήρθε προτελευταίος, αλλά πήρε 1736 ψήφους και 4.61%, κερδίζοντας μία έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καβάλας.
Η θέση μου σχετικά με την υπόθεση Σώρρα είναι γνωστή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί, μετά από εξαντλητική έρευνα, τα «αμερικάνικα ομόλογα των 600 δις» που εμφανίζει ο Σώρρας αποτελούν μια ξεκάθαρη απάτη! Τα χρήματα από τα «Παγκόσμια Καταπιστεύματα» δεν υπάρχουν και το θέμα αποτελεί μια συνωμοσιολογική απάτη!

Η πρόσφατη δέσμευσή του πατρινού «τρισεκατομμυριούχου» ότι θα δώσει 20.000 ευρώ για κάθε ψήφο είναι απλά μια ακόμη απάτη! Δεν έχει τα χρήματα, δεν υπάρχουν 600 δισεκατομμύρια πραγματικά δολάρια κατατεθειμένα υπέρ οποιουδήποτε από το Σώρρα.
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, βρέθηκα στην πολύ δυσάρεστη θέση να καταθέσω μήνυση κατά του ίδιου του Σώρρα και τριών συνεργατών του. Είναι η δεύτερη έγκληση που καταθέτω στη ζωή μου και αυτή εντός του ίδιου μήνα. Απέφυγα επί τρία σχεδόν χρόνια να απαντήσω μέσω της δικαιοσύνης, σε κάθε ύβρη, προσβολή, κατάρα και ψευτιά, αναφορικά με τον εαυτό μου. Χιλιάδες τα καθαρά υβριστικά, προσωπικά δημοσιεύματα, χωρίς ίχνος έρευνας ή στοιχείων. Όμως, όταν η δημοσιογραφική έρευνα γίνεται σωστά (θυμίζω είμαι μέλος του SPJ) και σύμφωνα με τη δεοντολογία, τότε οι ύβρεις σου δίνουν αστείρευτη δύναμη.
Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει όταν πέρυσι το καλοκαίρι μέλη της οργάνωσης Σώρρα με επικήρυξαν μέσω διαδικτύου και ζητούσαν τον εντοπισμό και τον περιορισμό μου, ώστε να βιαιοπραγήσουν εναντίον μου. Και τότε όμως έκανα υπομονή, αφού θεωρούσα ότι η συγκεκριμένη απάτη δεν είναι η μόνη εντός της χώρας. Κατέθεσα απλά μια μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημ/δικών Αθηνών, η οποία πήρε Αριθμό Βιβλίο Μηνύσεως Δ14/1864 και ακόμη είναι στο στάδιο της ανακρίσεως.
Εδώ και μερικές ημέρες όμως, μετά από μια οργισμένη επίθεση, για λόγους που ακόμη δεν έχω καταλάβει, του ίδιου του Σώρρα και των οπαδών του αποφάσισα να κάνω αυτό που και οι ίδιοι ζητάνε τόσο καιρό. Θα πηγαίνουμε στον εισαγγελέα για κάθε ψεύδος, ύβρη, προσβολή και απάτη. Ο δρόμος που θα ακολουθηθεί εξαρτάται από τους ίδιους. Εγώ είμαι έτοιμος να το πάω μέχρι τέλους ως Έλληνας Πολίτης. Αν θέλουν και αυτοί να πάμε μέχρι τέλους, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να συνεχίσουν να με προκαλούν.
Η δική μου έρευνα για το θέμα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και δεν θα είχα κάτι άλλο να προσφέρω. Όταν κάποιος δεν θέλει να καταλάβει, είναι πρόβλημα και δικαίωμά του. Τα γραπτά μένουν και αποτελούν πηγή πληροφόρησης, για όποιον ενδιαφέρεται, όταν ωριμάσει αρκετά για να ψάξει την αλήθεια. Το βέβαιο είναι ότι η Δικαιοσύνη και οι αρχές δεν έχουν επιτελέσει το έργο τους για την προστασία των πολιτών σε αυτή την υπόθεση, με την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα που θα έπρεπε. Ούτε εγώ, ούτε οποιοσδήποτε άλλος πολίτης μπορούμε να υποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη.
Η διαφορά είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η δικαιοσύνη έχει αυτά που χρειάζεται για να ξεκινήσει την έρευνα για τα ψεύδη και τις απάτες που προωθεί η οργάνωση Σώρρα. Αν δεν το πράξει, τότε τα όργανά της είναι υπόλογα στα μελλοντικά θύματα. Αν μέχρι σήμερα κάποιοι λίγοι με ευχαριστούν, γιατί σώθηκαν από τα νύχια αυτής της οργάνωσης, είναι δεδομένο πως με τους ρυθμούς ανάπτυξής της, η δική μου βοήθεια δεν θα φτάνει. Άλλωστε, αυτός είναι και ο γκεμπελικός στόχος της οργάνωσης, να γίνουν τόσο πολλοί που να μην έχει σημασία η αντίθετη άποψη.
Ξεκίνησα με τον κ Αγανικόλα, ο οποίος έβγαλε μια ανακοίνωση διαφοροποίησης του από την οργάνωση Σώρρα και αυτό τον τιμά. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Σταύρο Δεληγιάννη και στο Ράδιο Νεάπολις 90.8 «μετά τα περί παραθρησκευτικής οργάνωσης που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας εγώ ως Χριστιανός Ορθόδοξος δεν μπορώ να συνεχίσω», προσθέτοντας ότι όλη η χρηματοδότηση της δημοτικής ομάδας έγινε εξ ολοκλήρου από τα μέλη και τον ίδιο ενώ ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας δεν έβαλε ούτε σεντ. Συνέχισε λέγοντας πως «δεν έχουμε λόγο ύπαρξης ως δημοτική παράταξη μιας και το πρόγραμμα και οι βάσεις πάνω στις οποίες στηριχτήκαμε με το καταπίστευμα έχουν καταπέσει με αποτέλεσμα η 4Ε να μην έχει λόγο ύπαρξης πια».
Όπως είχα γράψει τότε «Υποψήφιε δήμαρχε Καβάλας κ. Αγανικόλα οφείλετε να παραιτηθείτε!» (http://mignatiou.com/2014/05/ipopsifie-dimarche-kavalas-k-aganikola-ofilete-na-paretithite/). Ο κ Αγανικόλας κατάλαβε την αλήθεια. Είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει κάποιος, που απολαμβάνει ακόμη την καρέκλα της εξουσίας, ότι έσφαλε. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να κάνει δημόσια αυτοκριτική και να τον υβρίζουν καθημερινά οι φανατικοί, ορκισμένοι στο «Ζευς» οπαδοί του Σώρρα.
Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι αν τότε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας όφειλε να παραιτηθεί, τώρα υποχρεούται να παραμείνει στη θέση του! Έχει αποκτήσει τα αντισώματα κατά της απάτης, που τον καθιστούν σημαντικό και απαραίτητο. Με την ίδια ορμή που αγωνίστηκε για έναν λανθασμένο σκοπό, με την ίδια και ακόμη περισσότερη πρέπει να αγωνιστεί για το καλό της πόλης του, για να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους ψηφοφόρους του. Κινήματα με σωστές βάσεις υπάρχουν πολλά, όσο μικρά κι αν είναι, και πιστεύω πως θα βρει τον δρόμο του και θα ταυτιστεί με την αλήθεια. Όποιος έχει πίστη και όραμα, ακόμη κι αν παγιδευτεί προσωρινά, μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του και να βοηθήσει τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες του.
Ωστόσο, επειδή, μαθαίνω ότι οι οργανωμένοι, φανατικοί οπαδοί του Σώρρα προσπαθούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο, θα παραθέσω αυτούσια την τελευταία ανακοίνωσή τους:
«Η Ε.ΣΥ Ροδίων ανακοινώνει οτι χθές ημέρα Κυριακή 25/10/2015 μετά την επιτυχή εκδήλωση για την ενημέρωση των πολιτών με θέμα τα ήδη διαπιστευμένα χρηματοοικονομικά εργαλεία που εχουν κατατεθή απο τον κύριο Αρτέμη Σώρρα. H ομιλία διεξήχθη στην αίθουσα Ακταίον που ομιλητές ήταν ο κ.Αρτέμης Σώρρας και η κ. Βίκυ Χαραλάμπους. Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρευρεθήκαμε στο εστιατόριο Λούης παρουσία 35 ατόμων της Ελλήνων Συνέλευσης. Κατα την είσοδο μας στο εστιατόριο στο προαύλιο χώρο παρευρίσκετο ο δήμαρχος Ρόδου κ.Φώτης Χατζηδιάκος με τα φίλων και συνέτρωγαν. Εκεί έγινε η γνωριμία μεταξύ του κ Αρτέμη Σώρρα και του δημάρχου οι οποίοι αντάλλαξαν λόγια και χειραψία.
Μετά το πέρας του συμποσίου όλα τα μέλη της Ε.ΣΥ συνόδευσαν τον κ. Αρτέμη Σώρρα στο αεροδρόμιο για την αναχώρησή του. Τα προαναφερθέντα γεγονότα αναφέρονται για τις ψευδές ειδήσεις που διαδίδονται με κακεντρεχεια και δόλο προς το πρόσωπο του κ. Αρτέμη Σώρρα και της Ελλήνων συνέλευσις».
Οι οπαδοί του Σώρρα λοιπόν ήταν 35 και σίγουρα περισσότεροι από εμένα και τον δικηγόρο μου, που ήμασταν μάρτυρες της σύλληψης Σώρρα από το απέναντι πεζοδρόμιο. Μάλλον δεν θα τον συνέλαβαν αστυνομικοί με πολιτικά, την ώρα που δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ επιτηρούσαν την επιχείρηση και ένα περιπολικό εμφανίστηκε σε δευτερόλεπτα για να τον παραλάβει. Ισχυρίζονται με λίγα λόγια πως η σύλληψη δεν έγινε και αυτά που γράφονται είναι «ψευδείς ειδήσεις». Σίγουρα ο αστυνομικός διευθυντής Ρόδου θα κατάλαβε και αυτός λάθος. Λάθος θα κατάλαβε και η Εισαγγελέας Ρόδου, την οποία επισκέφθηκα το πρωί μαζί με το δικηγόρο μου κ. Καραμιχάλη. Είναι η ίδια η οποία με καλή πίστη άφησε το Σώρρα ελεύθερο μετά τη σύλληψή του την Κυριακή το βράδυ στα πλαίσια του αυτοφώρου και την απολογία του.
Αυτός είναι ο γκεμπελισμός που εγώ φοβάμαι. Η ιδέα κάποιου ότι η αλήθεια μπορεί να είναι «ποσοτική» και πως οι περισσότεροι κερδίζουν, λες και παίζουμε «ξύλο» στη ζούγκλα. Ευτυχώς όμως υπάρχει και η λογική, η οποία συνήθως υπερτερεί. Είναι η ίδια λογική που λέει ότι τις Κυριακές δεν υπάρχει βραδινή πτήση για Αθήνα, ενώ η τελευταία πτήση από Ρόδο για προορισμό εντός Ελλάδος είναι στις 21.15 το βράδυ προς Ηράκλειο… Όταν λοιπόν «μετά το πέρας του συμποσίου όλα τα μέλη της Ε.ΣΥ συνόδευσαν τον κ. Αρτέμη Σώρρα στο αεροδρόμιο για την αναχώρησή του», είτε το συμπόσιο σε εστιατόριο του νησιού μου κράτησε μέχρι τις 6 το πρωί, είτε κάποιοι ήπιαν λίγο παραπάνω. Γιατί ο μόνος τρόπος να φύγει ο Σώρρας από τη Ρόδο την Κυριακή το βράδυ ήταν με διαστημόπλοιο…
Θεωρώ ότι στην περίπτωση της συκοφαντικής δυσφήμισης Σώρρα εναντίον μου, έπραξα αυτό που έπρεπε. Όποιος έχει δίκιο καταθέτει τη μήνυσή του και ελπίζει πως η δικαιοσύνη θα τον δικαιώσει. Δεν γίνεται πάντα, αλλά αυτή είναι η αρχή λειτουργίας του συστήματος απονομής δικαιοσύνης σε αυτή τη χώρα.
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να συγχαρώ το αστυνομικό τμήμα του νησιού μου, τον Διοικητή και τους απλούς αστυνομικούς για την επιχείρηση που παρακολούθησα από μικρή απόσταση. Δεν δημιούργησαν «θόρυβο», περίμεναν υπομονετικά 3 ώρες για να τελειώσει η εκδήλωση του Σώρρα, παρά τις τραγικές, βαρετές αερολογίες και τα τρισεκατομμύρια που διακινούνταν στον αέρα. Η σύλληψη έγινε με απόλυτη επαγγελματικότητα, χωρίς να ακουστεί το παραμικρό. Το ίδιο ισχύει και για την Εισαγγελέα που άφησε το Σώρρα ελεύθερο μετά την απολογία του και δεν τον άφησε να περιμένει στο κρατητήριο ως το πρωί. Όπως ισχύει για τους άλλους, έτσι ισχύει και για εμένα. Η δικαιοσύνη δεν είναι μέσο εκδίκησης. Είναι αγαθό του πολιτισμού μας.
Κλείνω το άρθρο μου με μια μικρή επανάληψη:
α) Η υπόθεση των «αμερικανικών ομολόγων των 600 δις» είναι απάτη.
β) Τα «Παγκόσμια Καταπιστεύματα» δεν υπάρχουν και πρόκειται περί απάτης.
γ) Οι υπογραφές των Παπούλια – Αλογοσκούφη που διακινούν τα μέλη της οργάνωσης Σώρρα δεν τοποθετήθηκαν από τους ίδιους και το έγγραφο είναι πλαστό.
δ) Δεν μπορούν να προσφέρουν 20.000 ευρώ στους ψηφοφόρους τους από τα «κατατεθειμένα 600 δις» του Σώρρα, γιατί πολύ απλά τα 600 δις δεν υπάρχουν και πρόκειται περί απάτης.
ε) Οι ισολογισμοί των «Παγκοσμίων Καταπιστευμάτων» που αναφέρονται στην Παγκόσμια Τράπεζα είναι πλαστοί, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την Παγκόσμια Τράπεζα και πρόκειται περί απάτης.
Προσωπικά αναλαμβάνω την ευθύνη των λεγομένων μου σε αυτό το άρθρο. Έχω επαναλάβει τη λέξη «απάτη» αρκετές φορές και αναμένω αυτόν που έχει το έννομο συμφέρον και την αντίθετη άποψη, να μου κάνει μήνυση. Απλά τον ενημερώνω ότι την ίδια στιγμή θα καταθέσω από την πλευρά μου μήνυση για ψευδή καταμήνυση και θα αποφασίσει το δικαστήριο.
ΠΗΓΗ http://mignatiou.com/
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: