Στο 1,40 η τιμή λόγω “τεχνικού” προβλήματος – Πώς θα κλείνουν οι πόρτες για όσους δεν έχουν εισιτήριο

Στο 1,40 η τιμή λόγω "τεχνικού" προβλήματος - Πώς θα κλείνουν οι πόρτες για όσους δεν έχουν εισιτήριο

– Παραδέχθηκε πως έχουν κοπεί δρομολόγια των λεωφορείων και κάποια δεν έχουν καν ανταλλακτικά
– Αποκάλυψε πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017
– Το εισιτήριο αυτό θα είναι σαν πιστωτική κάρτα καταγράφοντας τις διαδρομές των πολιτών, πότε το χρησιμοποιούν και για ποιες διαδρομες
– Παραδέχθηκε πως όλα είναι ανοιχτά για το κόστος της κάρτας των απεριορίστων διαδρομών

Μία βόμβα έριξε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτυων, Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς τα οποία δυστυχώς από την 1η Ιανουαρίου του 2016 θα αυξηθούν.


Τώρα τα εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς κοστίζουν 1,20 ευρώ, αλλά από την 1η Ιανουαρίου θα φτάσει τα 1,40 ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη, η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου από τα 0,60 λεπτά θα ανέλθει στα 0, 70 λεπτά του ευρώ. Τα εισιτήρια θα εξακολουθήσουν να έχουν ισχύ 70 λεπτά της ώρας.
Όπως σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός με την αλλαγή του ΦΠΑ από 13% στο 23% δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει κάτι άλλο από το να αυξήσει το εισιτήριο, που σημαίνει ουσιαστικά αύξηση άνω του 10%. Ωστόσο, τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει μάχη για να κρατήσει σταθερές τις τιμές στις κάρτες απεριόριστων διαδρομών, ώστε να δοθεί κίνητρο στους πολίτες να τις χρησιμοποιούν πιο συχνά. Ακόμα όμως αυτό είναι θέμα που υπάρχει σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Βέβαια όπως προέκυψε από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, το εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς έπρεπε να αυξηθεί στο 1,30 από το 1,20 που ισχύει τώρα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Σπίρτζης με το 1,30 υπάρχει τεχνικό πρόβλημα γιατί σε αυτή την περίπτωση το μειωμένο εισιτήριο θα είναι στο 0,65 ευρώ, κάτι που προφανώς δεν βολεύει τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Έτσι η αύξηση αντί για 10% θα είναι αύξηση 16% και το εισιτήριο θα φτάσει στο 1,40 για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Βέβαια ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως αυτή η τιμή στο μέλλον ίσως και να αλλάξει εάν αποτραπεί η εισιτηριοδιαφυγή, κάτι βέβαια που οι πολίτες το ακούν χρόνια. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Σπίρτη θα συμβεί με το ηλεκτρονικό εισιτήριο οπότε δεν θα υπάρχουν διαφυγές από πλαστά εισιτήρια και δεν θα συμβαίνει αυτό που γίνεται τώρα, να αφήνουν κάποιοι επιβάτες το εισιτήριο τους στους επόμενους.
Αποκάλυψε πως το ηλεκτρονικό σύστημα θα λειτουργήσει από την 1η Ιανουαρίου 2017 με ηλεκτρονικό εισιτήριο, με την κυβέρνηση, όπως σημείωσε ο κ. Σπίρτζης να προσπαθεί να μην είναι χάρτινο αλλά ένα είδος πιστωτικής κάρτας με τσιπάκι, όπως τα εισιτήρια των αεροπλάνων.
Μάλιστα, όσοι δεν θα έχουν τέτοιο ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν θα μπορούν να μπαίνουν καν στα λεωφορεία καθώς θα προβλεφθούν roll bars στα λεωφορεία, που δεν θα επιτρέπουν την είσοδο κάποιου εάν δεν έχει εισιτήριο.
Σημειώνει πως με το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα γνωρίζει το υπουργείο σε ποιές ώρες και σε ποιές ζώνες θα μετακινούνται οι επιβάτες, τι ώρες δουλεύει ο καθένας ή σε ποιά κοινωνική ομάδα ανήκει ανήκει αυτός που παίρνει την ηλεκτρονική κάρτα.
Παραδέχθηκε φυσικά πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς έχουν κοπεί δρομολόγια, ενώ πολλά λεωφορεία είναι σχεδόν άχρηστα είτε γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά είτε γιατι έχουν βανδαλιστεί.
ΠΗΓΗ NEWSIT

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: