Απανωτές ασκήσεις Στρατού και Εθνοφυλάκων σε Έβρο και νησιά τον τελευταίο μήνα – Τι συμβαίνει; | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Απανωτές ασκήσεις Στρατού και Εθνοφυλάκων σε Έβρο και νησιά τον τελευταίο μήνα – Τι συμβαίνει;

26 Φεβρουαρίου 2016 22:10:00

Μεγάλης έκτασης στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται όλο τον Φεβρουάριο στα σύνορα με την Τουρκία, γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο τόσο από τους κατοίκους των νησιών, όσο και από όσους παρακολουθούν τη στρατιωτική επικαιρότητα.

Προετοιμασίες για το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων; Αντιμετώπιση απειλής; Αντιμετώπιση ζητημάτων ασφαλείας που ενδεχομένως δημιουργούνται από την τροπή που έχει πάρει το μεταναστευτικό; Πολλά είναι τα ερωτήματα, τα οποία είναι φυσικό να τίθεται όταν κάποιος παρακολουθήσει τη συχνότητα των ασκήσεων.

Η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα με το προσφυγικό και η πίεση που ασκεί η Τουρκία μη τηρώντας τη συμφωνία να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που φεύγουν από τα παράλιά της, τείνει να δημιουργήσει πρόβλημα ασφαλείας στη χώρα.


Οι διαρκείς ασκήσεις σε όλη την μεθόριο είναι πιθανό να έχουν ως στόχο να ανυψώσουν το ηθικό των νησιωτών, να τους εμπεδώσουν αίσθημα ασφαλείας, αλλά και να στείλουν μήνυμα στην Τουρκία ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι οι ιδιαίτερα στον Έβρο και τα νησιά, συμβαίνει κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο: Πραγματοποιούνται επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις με πολύ κοντινές ημερομηνίες. Είναι πολύ σπάνιο να συμβεί μέσα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων να γίνονται στην ίδια περιοχή δυο σχεδόν εβδομαδιαίες επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τα σενάρια ασκήσεων που αντιμετωπίζονται είναι μεταξύ άλλωνΤαχεία Ανάπτυξη δυνάμεων, σχέδια αντεπιθέσεων και επεισόδια Αντιαεροπορικής Άμυνας. Παράλληλα εκτελούνται βολές με όλα τα οπλικά συστήματα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τον τελευταίο μήνα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις:

95 ΑΔΤΕ – Ρόδος
25 έως 28 Ιανoυαρίου 2016
15 έως 18 Φεβρουαρίου 2016

80 ΑΔΤΕ – Κως
08 έως 11 Φεβρουαρίου 2016
22 έως 25 Φεβρουαρίου 2016

79 ΑΔΤΕ Σάμος
08 έως 12 Φεβρουαρίου 2016
15 έως 18 Φεβρουαρίου 2016

ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού – Αλεξανδρούπολη
Πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2016
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016.

32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32 ΤΑΞΠ/Ν)
08 έως 12 Φεβρουαρίου 2016

41 Συντάγματος Πεζικού – Σαμοθράκη
08 έως 11 Φεβρουαρίου 2016

88 Στρατιωτική Διοίκηση- Λήμνος
16 έως 18 Φεβρουαρίου 2016

71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία (71 Α/Μ ΤΑΞ)
15 έως 18 Φεβρουαρίου 2016
ΠΗΓΗ ONALERT


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: