Πώς πήρε το άρωμά της η θάλασσα; | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Πώς πήρε το άρωμά της η θάλασσα;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΦΥΣΗ
31 Μαΐου 2016 21:28:00

Επιστήμονες ανακάλυψαν σε τι οφείλεται αυτό το γνώριμο σε όλους άρωμα της θάλασσας.

Όπως αποδείχτηκε δεν είναι το αλάτι ή το νερό αλλά ένας μικροοργανισμός, ο οποίος μάλιστα είναι πολύ σημαντικός και στη κλιματική αλλαγή.
Τα μικρόβια είναι τόσο μικρά που περίπου μισό εκατομμύριο από αυτά μπορεί να βρεθεί μέσα σε ένα μόλις κουταλάκι θαλασσινού νερού. Αλλά είναι επίσης τόσα πολλά και βρίσκονται σε άφθονες μορφές επηρεάζοντας και το κλίμα της Γης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Independent.
Την έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες από την Αγγλία, τη Βρετανία και την Κίνα, οι οποίοι γράφοντας στο περιοδικό “Nature Microbiology”, δήλωσαν ότι το μικρόβιο, που ονομάζεται «Pelagibacterales», αποτελείται από τεράστιες ποσότητες δύο ειδών αερίων του θείου.

«Όλοι γνωρίζουν το αέριο του θείου και τη μυρωδιά που έχει. Μια από τις μορφές του, ο διμεθυλοθειοαιθέρας, έχει δημιουργήσει και το άρωμα της θάλασσας», αναφέρει ο καθηγητής Στηβ Τζιβανόνι (Steve Giovannoni), μικροβιολόγος και ένας από τους επιστήμονες που ηγήθηκαν της έρευνας.
«Το άλλο αέριο, η μεθανοθειόλη, παραπέμπει οσφρητικά σε διαρροές αγωγών φυσικού αερίου. Στην ατμόσφαιρα, το πρώτο συστατικό οξειδώνεται σε θειικό οξύ, κάτι το οποίο κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι παράγει τα σύννεφα και αλλάζει και τη θερμοκρασία της Γης», συμπληρώνει ο ερευνητής.
Ο καθηγητής Τζόναθαν Τοντ (Jonathan Todd), που επίσης έλαβε μέρος στην έρευνα αναφέρει ότι έχουν ταυτοποιήσει το γονίδιο που παράγεται από το αέριο του θείου, αλλά απαιτείται από εκεί και έπειτα περαιτέρω μελέτη.
«Το έργο αυτό δείχνει ότι το Pelagibacterales είναι πιθανό ένα σημαντικό συστατικό για τη σταθερότητα του κλίματος. Πρόκειται να συνεχίσουμε τη μελέτη ώστε να διαπιστώσουμε πως το συστατικό επηρεάζει την κλιματική αλλαγή και πως μπορούμε να συμβάλλουμε στη σταθεροποίησή της».
Πηγή: http://www.cnn.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: