Βρέθηκε νεκροταφείο των Φιλισταίων | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Βρέθηκε νεκροταφείο των Φιλισταίων

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
12 Ιουλίου 2016 15:35:00

Ενα νεκροταφείο, το οποίο όπως όλα δείχνουν ανήκε στους Φιλισταίους, εντόπισαν αρχαιολόγοι στα περίχωρα της πόλης Ασκελόν του Ισραήλ. Η ομάδα ανακάλυψε σκελετούς και πλήθος άλλων ευρημάτων. Χάρη σε αυτόν τον θησαυρό οι ειδικοί ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να σκιαγραφήσουν μια λεπτομερή εικόνα για τον τρόπο ζωής των Φιλισταίων. Κυρίως όμως, θα καταφέρουν να δώσουν απαντήσεις σε μυστήρια όπως π.χ. ποια είναι η προέλευση των Φιλισταίων.

Η περιοχή του νεκροταφείου ανασκάπτεται από την αποστολή Λέον Λεβί στο Ασκελόν από το 1985. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ασκελόν είναι μία από τις πέντε πρωτεύουσες των Φιλισταίων. Τόσο αυτές οι πολιτείες όσο και ο λαός αναφέρονται εκτενώς σε αρχαία κείμενα των Βαβυλωνίων, των Αιγυπτίων και των Ασσυρίων, όμως οι γνώσεις μας για αυτούς είναι λιγοστές.

Οι αρχαιολόγοι εφαρμόζοντας τη μέθοδο χρονολόγησης με ραδιενεργό άνθρακα διαπίστωσαν ότι το νεκροταφείο χρονολογείται ανάμεσα στον 10ο και τον 9ο αιώνα π.Χ., εύρημα το οποίο στηρίζει τη θεωρία σύμφωνα με την οποία οι Φιλισταίοι έφτασαν στο αρχαίο Ισραήλ αφού διέπλευσαν το Αιγαίο γύρω στον 12ο αιώνα π.Χ. Τώρα απομένει να γίνουν αναλύσεις DNA στα οστά που εντοπίστηκαν για να βρεθεί σε ποιους ανήκαν. Συνολικά βρέθηκαν 200 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, αλλά δεν εντοπίστηκαν νεογέννητα, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι τα μωρά που πέθαιναν στη γέννα τα έθαβαν στα σπίτια τους.
ΠΗΓΗ http://www.kathimerini.gr/


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: