«Περίεργη» σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους Λευκωσίας – Δεν την κατέγραψαν ευρωπαϊκά κέντρα καταγραφής(!)
«Περίεργη» σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους Λευκωσίας - Δεν την κατέγραψαν ευρωπαϊκά κέντρα καταγραφής(!)

 Αναστάτωση προκλήθηκε χθες από δόνηση που έγινε αισθητή κυρίως στην Λευκωσία, με τις απαντήσεις να δίνουν μια αρχική εξήγηση, αλλά να γεννώνται και κάποιες απορίες

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης αναφέρεται σε χθεσινοβραδινή σεισμική δόνηση μεγέθους 3.0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία καταγράφηκε στις 19.33 το βράδυ, της Δευτέρας, με εστιακό βάθος που δεν ξεπέρασε το 1 χιλιόμετρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή του δάσους Μαχαιρά, 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκωσίας και εστιακό βάθος 1 χιλιόμετρο”.

Ο σεισμός έγινε κυρίως αισθητός από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές όπως η Κλήρου αλλά και σε ευρύτερες περιοχές της ορεινής Λευκωσίας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση εντούτοις, είναι ότι παρόλο που ο σεισμός καταγράφηκε από το κυπριακό τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, εντούτοις δεν καταγράφηκε ως είθισται, λίγη ώρα μετά, από τα ευρωπαϊκά κέντρα καταγραφής σεισμικών δραστηριοτήτων.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση, όπως σεισμικοί παράμετροι και διαδραστικοί χάρτες δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις : http:// www.moa.gov.cy/gsd και http://81.4.135.34:8080.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: