Σεραπείο της Σακκάρα: Ο μαγευτικός αρχαίος λαβύρινθος που παραμένει ένα μυστήριο | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Σεραπείο της Σακκάρα: Ο μαγευτικός αρχαίος λαβύρινθος που παραμένει ένα μυστήριο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
15 Οκτωβρίου 2016 00:23:00

Μέσα σε ένα σύστημα σηράγγων σκαλισμένες στο στερεό ασβεστολιθικό βράχο, στην έρημο της Αιγύπτου, υπάρχουν περισσότερα από 25 κιβώτια γρανίτη που αποτελούν ένα πραγματικό αίνιγμα. Λέγεται ότι ορισμένα από αυτά ήταν χώροι ταφής ταύρων, αλλά η πραγματική λειτουργία τους είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα.
Από τότε που έγινε η ανακάλυψη το 1850, το Σεραπείο της Σακκάρα  αποτελεί μία τοποθεσία γεμάτη μυστήριο.
Αυτός ο μαγευτικός αρχαίος λαβύρινθος είναι το σπίτι από 25 μεγαλιθικά πέτρινα «κουτιά», βάρους μεταξύ 70 έως 100 τόνων.
Η ύπαρξη αυτών των τεράστιων ογκολίθων είναι η απόλυτη απόδειξη, ότι οι κατασκευαστές τους διέθεταν απίστευτες γνώσεις σε τομείς όπως η γεωμετρία και τα μαθηματικά, και είχαν την απαραίτητη τεχνολογία για τη διαμόρφωση, την κοπή, μεταφορά και τοποθέτηση τους.
Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι, όταν ανακαλύφθηκε το Σεραπείο της Σακκάρα, μερικά από τα τεράστια κουτιά ήταν ανοιχτά και το εσωτερικό τους άδειο.
Οι ερευνητές δεν έχουν ιδέα ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός τους και πώς βρέθηκαν εκεί πριν από χιλιάδες χρόνια.
Είναι ενδιαφέρον, ότι τα περισσότερα από αυτά τα πλαίσια είναι κατασκευασμένα από ροζ γρανίτη, ένα εξαιρετικά σκληρό πέτρωμα εξορύσσεται σε ένα λατομείο που βρίσκεται περίπου 800 χιλιόμετρα από τη Σακκάρα, ενώ τα άλλα κουτιά έγιναν από ένα ακόμη ισχυρότερο υλικό, (διορίτης), που βρέθηκε ακόμη πιο μακριά.
Αυτό που σε κάνει να αναρωτιέσαι είναι; Τι είδους τεχνολογία που χρησιμοποίησαν στο μακρινό παρελθόν για να κόψουν με ακρίβεια, και να μεταφέρουν στη συγκεκριμένη θέση ογκόλιθους που ζυγίζουν μέχρι εκατό τόνους;
Είναι πιθανό ότι η γνώση και η τεχνολογία πράγματι προέρχεται από τα αστέρια, όπως προτείνουν οι αρχαίοι θεωρητικοί αστροναύτες; Ή μήπως λείπει κάτι στην ιστορία, μια απίστευτα σημαντική στιγμή που έχει αγνοηθεί από τους μελετητές, που θα μπορούσε να εξηγήσει τη γνώση και την ικανότητα των αρχαίων πολιτισμών, όπως η αιγυπτιακή
ΠΗΓΗ PRONEWS


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: