Η πράσινη “συμμορία” της Αθήνας
Η πράσινη "συμμορία" της Αθήνας

Κι ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια συναντούσαμε παπαγάλους στα νότια προάστια μόνο – Γλυφάδα, Βούλα – φαίνεται πως αυτοί αυξήθηκαν και είπαν να κατοικήσουν και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Ετσι, τα πάρκα της Αθήνας, ακόμα κι αυτά που βρίσκονται στο κέντρο, γέμισαν με πράσινους παπαγάλους.  Όλοι τους, έχουν ένα εκπληκτικό πράσινο χρώμα αλλά και ένα εξαιρετικά περίεργο κρώξιμο που τους κάνει αν και είναι πανέμορφοι να θυμίζουν…  Κακοφωνίξ.


Η πράσινη "συμμορία" της Αθήνας

Οι πράσινοι παπαγάλοι της Αθήνας υπολογίζονται πάνω από 2000 και βρίσκονται σε πάρκα ακόμα και σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Αθήνας όπως η Κυψέλη, τα Πατήσια, το πάρκο της Ευελπίδων, το Αρχαιολογικό Μουσείο και ευρύτερα.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, αναφέρει πως πρόκειται για ασιατικούς παπαγάλους, που πωλούνται σχεδόν σε όλα τα pet shop που έχουν πτηνά, παπαγάλοι που έχουν την εκπληκτική ικανότητα να δραπετεύουν από το κλουβί για να ζήσουν ελεύθεροι και όχι σαν κορόϊδα που λέει και το λαϊκό άσμα.

Η πράσινη "συμμορία" της Αθήνας

Το καλό για τους ασιάτες πράσινους παπαγάλους είναι ότι το κλίμα της Αττικής είναι ιδανικό για την επιβίωση και την αναπαραγωγή τους. Και ίσως είναι το μοναδικό είδος που μπορεί να ζήσει σε θερμές περιοχές της χώρας.

Όπως επισημαίνει η Ορνιθολογική Εταιρεία η οικογένεια των παπαγάλων δεν εκπροσωπείτο τα τελευταία χιλιάδες χρόνια στον ευρωπαϊκό χώρο, μέχρι που μερικά είδη εισέβαλαν ως δραπέτες και έχουν, πλέον, δημιουργήσει ακόμη και αναπαραγωγικές αποικίες.

Το είδος που φαίνεται να προτιμά και τη χώρα μας είναι ο πράσινος παπαγάλος ή Δαχτυλιδολαίμης Ψιττακίσκος που μέχρι πριν λίγες δεκαετίες η εξάπλωσή του περιοριζόταν στα νότια της Ασιατικής ηπείρου και στην υποσαχάρια Αφρική.

Αν θέλετε λοιπόν να τους δείτε, δεν έχετε παρά να περπατήσετε σε ένα πάρκο ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.
ΠΗΓΗ http://www.vimaonline.gr/

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: