Μυστηριώδεις ήχοι στην Αρκτική ερευνώνται από τον καναδικό στρατό – Εξαφανίστηκαν τα κήτη
Μυστηριώδεις ήχοι στην Αρκτική ερευνώνται από τον καναδικό στρατό - Εξαφανίστηκαν τα κήτη
Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι προσπάθειες του καναδικού ναυτικού να εντοπίσει την πηγή ενός μυστηριώδους, επαναλαμβανόμενου ήχου από τον βυθό, ο οποίος φέρεται να έχει διώξει τα θαλάσσια ζώα από έναν πορθμό στην Αρκτική.
 
Ο ήχος, ο οποίος περιγράφεται σαν βόμβος ή επαναλαμβανόμενο «μπιπ», συνεχίζει να ακούγεται από το καλοκαίρι στον πορθμό Χέκλα εντ Φούρι, ο οποίος βρίσκεται στο καναδικό διοικητικό διαμέρισμα του Νούναβουτ, δυτικά της Γροιλανδίας.
 
Η περιοχή είναι απομονωμένη και σχεδόν ακατοίκητη, δέχεται όμως επισκέψεις από Εσκιμώους Ινουίτ που κυνηγούν φώκιες και άλλα κήτη. Τα ζώα είναι πλέον άφαντα στον πορθμό, δήλωσε στο καναδικό CBC ο Πολ Κουάσα, μέλος της τοπικής κυβέρνησης των Ινουίτ.
 
Αναφορές για τον ήχο, ο οποίος φέρεται να «πηγάζει από τον βυθό, ήρθαν επίσης από τους επιβάτες ενός ιδιωτικού γιοτ.
 
Οι καταγγελίες των κυνηγών ανάγκασαν το καναδικό ναυτικό να πραγματοποιήσει έρευνα, η οποία όμως δεν αποκάλυψε την πηγή του μυστηριώδους ήχου, αναφέρει το BBC.
 
Οι Ινουίτ εξέφρασαν υποψίες ότι η Greeanpeace χρησιμοποιεί πομπούς  ήχων για να διώξει τα θαλάσσια ζώα μακριά από τους κυνηγούς, ωστόσο εκπρόσωπος της οργάνωσης αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.
 
Μια ακόμα διάψευση ήρθε από τη μεταλλευτική εταιρεία Baffinland, η οποία διαβεβαίωσε ότι δεν χρησιμοποιεί σόναρ στην περιοχή.
 
Έγγραφα του καναδικού υπουργείου Άμυνας που περιήλθαν στην κατοχή του CBC δείχνουν ότι το ενδεχόμενο να προέρχονται οι ήχοι από υποβρύχια δεν έχει μεν αποκλειστεί, θεωρείται όμως απίθανο.
 
«Η προέλευση των επαναλαμβανόμενων ήχων παραμένει τυλιγμένη σε μυστήριο» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
ΠΗΓΗ http://www.pronews.gr
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: