Αυτοί είναι οι στρατιωτικοί που ήθελαν να σκοτώσουν του Ερντογαν
Αυτοί είναι οι στρατιωτικοί που ήθελαν να σκοτώσουν του Ερντογαν

Πρόκειται για τους στρατιωτικούς φέρονται να είχαν εκπαιδευτεί για να σκοτώσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ παραδόθηκαν σήμερα (23.02.2017) στο αστυνομικό Τμήμα της Ορεστιάδας μαζί με τους δικηγόρους τους ζητώντας από την Ελλάδα άσυλο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στο αποτυχημένο σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου, στην απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, έσπευσαν στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσαν ότι είναι ηλεκτρολόγοι.

Ωστόσο, οι Αρχές ερεύνησαν τα στοιχεία τους από την Interpol και με τη βοήθεια των φωτογραφιών που είχε δώσει στη δημοσιότητα η τουρκική κυβέρνηση στις 22 Ιουλίου του 2016 κατέληξαν πως πρόκειται για δυο από τους 47 στρατιωτικούς που κατηγορούνται ότι ήθελαν να εξοντώσουν τον Ερντογάν. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι είναι μέλη των Ειδικών Δυνάμεων και πως συμμετείχαν στο πραξικόπημα χωρίς, ωστόσο, να πουν κάτι παραπάνω.
Αυτοί είναι οι στρατιωτικοί που ήθελαν να σκοτώσουν του Ερντογαν

Πηγές στην Αθήνα τονίζουν ότι δεν θα επιτραπεί να γίνει η Ελλάδα πεδίο αντιπαράθεσης των Γκιουλενιστών με τις τουρκικές αρχές. Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει υποβάλλει αίτηση έκδοσης για τους δύο κρατούμενους στην Ορεστιάδα, ενώ ελληνικές και τουρκικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία για την υπόθεση.

Το χρονικό του νέου θρίλερ

Η συγκεκριμένη ομάδα θανάτου που είναι μέλη αποκαλείται “Μπορντό Μπερελί”. Όλα έγιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις 15/02. Οι δυο τούρκοι αξιωματικοί φέρονται να προκάλεσαν την σύλληψή τους όπως και αυτή του αλγερινού διακινητή. Μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας και λίγο αργότερα κατέθεσαν αίτημα ασύλου. Το αίτημα ασύλου το κατέθεσαν μέσω δικηγόρου της περιοχής, ο οποίος έχει αναλάβει και την υπόθεση τους. Μάλιστα, για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει ενημερωθεί και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι πολύ τεταμένες με την Τουρκία να προκαλεί συνεχώς στο Αιγαίο και να απαιτεί την έκδοση των 8 τούρκων αξιωματικών που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα λίγο μετά το πραξικόπημα και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για το αντίθετο!

Ποιοί είναι οι Μπορντό Μπερελί

Οι Μπορντό Μπερελί είναι ένα επίλεκτο σώμα ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Οι άντρες που επιλέγονται είναι αξιωματικοί που υπηρετούν εθελοντικά στο στρατό, ειδικά εκπαιδευμένοι έπειτα από προετοιμασία τεσσάρων ετών. Οι Μπορντό Μπερελί λαμβάνουν εντολές κατευθείαν και μόνο από το Γενικό Επιτελείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας.
ΠΗΓΗ NEWSIT

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Αυτοί είναι οι στρατιωτικοί που ήθελαν να σκοτώσουν του Ερντογαν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: