ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ALJAZEERA
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ALJAZEERA

Το γνωστό μεγάλο διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι Aljazeera, που έχει έδρα την πρωτεύουσα Ντόχα του Κατάρ και το οποίο έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην στήριξη των δολοφόνων Τζιχανιστών στον εσωτερικό πόλεμο της Συρίας, μετά την αιφνίδια μεγάλη κρίση που ξέσπασε με τις γειτονικές αραβικές χώρες, αντιμετωπίζει την άμεση απειλή του κλεισίματος με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.
Ήδη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η Σαουδική Αραβία, η πιο φίλη χώρα του Κατάρ που μαζί με τις άλλες τρεις χώρες διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις μαζί του, κλείνει τα γραφεία του Aljazeera τα οποία ήδη η Αίγυπτος τα έχει κλείσει.

Σε παρόμοιες αποφάσεις αναμένεται να προβούν και οι άλλες αραβικές και όχι μόνο χώρες που διατηρούν γραφεία του ειδησεογραφικού αυτού καναλιού, που επί χρόνια προπαγανδίζει την ισλαμική τρομοκρατία.
Η μεγάλη κρίση που ξέσπασε έχει αιφνιδιάσει πολλούς παρατηρητές των πραγμάτων της Μέσης Ανατολής και η πρώτη σημαντική συνέπεια, όπως τονίζεται, είναι το οριστικό ναυάγιο των σχεδίων Κατάρ-Τουρκίας, για το οποίο έγινε κατά πολλούς ο πόλεμος της Συρίας, για την κατασκευή του μεγάλου ενεργειακού αγωγού που θα μετέφερε το φυσικό αέριο του Κατάρ στην Τουρκία και μετά στην Ευρώπη.
Πρόβλημα μεγάλο αντιμετωπίζει και η Άγκυρα και προσωπικά ο ίδιος ο Ερντογάν, που πρόσφατα είχε πάει στο Κατάρ, γιατί το Κατάρ είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της τουρκική οικονομίας και μεγάλο στήριγμα στον Τούρκο πρόεδρο για την εσωτερική του επικράτηση.
ΠΗΓΗ www.nikosxeiladakis.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: