Το Ισραήλ δέσμευσε όλο το νότιο FIR Αθηνών για να φτάσει το γεωτρύπανο Κύπρο!
Το Ισραήλ δέσμευσε όλο το νότιο FIR Αθηνών για να φτάσει το γεωτρύπανο Κύπρο!

Για δέκα ημέρες και συγκεκριμένα από σήμερα 4 Ιουλίου… μέχρι και τις 14 Ιουλίου, σχεδόν ολόκληρη η περιοχή του FIR Αθηνών νότια της Κρήτης και ανατολικά μέχρι τα όρια με το FIR Λευκωσίας δεσμεύτηκε για άσκηση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες στην άσκηση αναμένεται να συμμετάσχουν και Αμερικανικές δυνάμεις.
Η αμερικανο-ισραηλινή εναέρια άσκηση είναι απόρροια σοβαρών «πληροφοριών» για τουρκικές κινήσεις εντός του Αιγαίου πελάγους και Κύπρου με αφορμή την έναρξη ερευνών από ενεργειακούς κολοσσούς στην Κύπρο και τώρα και στην Κρήτη.
Βέβαια τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα από την εξέλιξη αυτή: Εκχώρησαν Ελλάδα και Κύπρος στο Ισραήλ την εθνική κυριαρχία τους; 
Καθώς προσκαλέσαμε το Ισραήλ να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά»…


Το Ισραήλ δέσμευσε όλο το νότιο FIR Αθηνών για να φτάσει το γεωτρύπανο Κύπρο!Συγκεκριμένα με την ΝΟΤΑΜ Α1607/17 η περιοχή που βρίσκεται μέσα στις συντεταγμένες που αναφέρονται (φωτογραφία άρθρου) θα είναι δεσμευμένη για άσκηση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας από τις 4 μέχρι τις 14 Ιουλίου και καλούνται όλα τα αεροσκάφη που δεν μπορούν να πετάξουν από άλλη διαδρομή θα πρέπει να λάβουν ειδική άδεια.

Δεκάδες μαχητικά της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας θα ασκηθούν στην εν λόγω περιοχή στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ισχύος στην Άγκυρα να μην τολμήσει να παρέμβει!

Αυτό γιατί όπως αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Κυπριακής εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» σύμφωνα με τα όσα «δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Total E&P Κύπρου Ιβ Γκροζιάν, το πλοίο – γεωτρύπανο West Capella βρίσκεται ήδη εν πλω και αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο στις 12 Ιουλίου.

Ανακεφαλαιώνοντας, όλα δείχνουν πως το Ισραήλ θέλει να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρξουν παρατράγουδα από τουρκική πλευράς την περίοδο που θα φτάνει το τρυπάνι στην Κύπρο και τις ημέρες που θα ξεκινήσει η γεώτρηση, στέλνοντας στην ευρύτερη περιοχή την πολεμική του αεροπορία του.

Επίσης η είδηση αυτή θεωρείται πάνω κάτω αναμενόμενη σύμφωνα με όσα διέρρεαν Ισραήλ και Ελλάδα τον τελευταίο καιρό.

Ελλάδα και Κύπρος τελικά έβαλαν το Ισραήλ μπροστά με «αμερικανικές πλάτες»!

Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά γιατί όποιος βάζει τον «άλλον» να πολεμήσει για τον εαυτό του, συνήθως ο «άλλος» κρατάει και το πετρέλαιο

ΠΗΓΗ http://hellaspress-angel.blogspot.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: