Μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο: Μια ολόκληρη Πολεμική Αεροπορία καταστράφηκε στο έδαφος από… θύελλα!
Μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο: Μια ολόκληρη Πολεμική Αεροπορία καταστράφηκε στο έδαφος από... θύελλα!

 Πολλές Αεροπορίες στην διάρκεια του 20ου αιώνα, οπότε και έκανε την εμφάνισή του το αεροπορικό όπλο, καταστράφηκαν στο έδαφος από αιφνιδιαστική επίθεση της αντιπάλου Αεροπορίας. Από τον Β’ΠΠ (γερμανική επίθεση στην Ρωσία, Περλ Χάρμπορ κλπ.) μέχρι τον “Πόλεμο των 6 Ημερών” το 1967, αλλά και τον Α’Πόλεμο του Κολπου το 1991, πολλές Αεροπορίες δεν πρόλαβαν καν να απογειωθούν.

Είναι όμως η πρώτη φορά στην παγκόσμια αεροπορική ιστορία που μια θύελλα, καταστρέφει μια Αεροπορία στο έδαφος! Αυτό συνέβη πριν τρεις ημέρες στο Τσαντ, την μεγάλη βορειοαφρικανική χώρα (είναι τόσο μεγάλη με έκταση 1.284.000 τετραγωνικά χλμ. που παρά το γεγονός ότι συνορεύει με την Λιβύη στον βορρά, πολλοί της χαρακτηρίζουν “κεντροαφρικανική” αφού το νότιο τμήμα της φτάνει στην κεντρική Αφρική).

Η Πολεμική Αεροπορία του Τσαντ (Force Aérienne Tchadienne) διέθετε μέχρι πριν τρεις ημέρες περίπου 40 μαχητικά αεροσκάφη. Σχεδόν όλα καταστράφηκαν όταν η βάση στην πρωτεύουσα της χώρας πλήγηκε από ανεμοθύελλα που κατέστρεψε τα υπόστεγα. Τώρα δεν υπάρχει κανένα αεροσκάφος επιχειρησιακό για να εμπλακεί στον αγώνα κατά των ισλαμιστών ανταρτών που από το 2013 επιχειρούν στην περιοχή.

Μαχητικά αεροσκάφη MiG-29, μαχητικά κρούσης Su-25, ελικόπτερα Mil Mi-17, Alouette III, Eurocopter AS550, μεταφορικά C-27J Spartan, όμοιων με αυτών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, καταστράφηκαν ολοσχερώς στο έδαφος.

Οι  φωτογραφίες είναι ενδεικτικές:

Μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο: Μια ολόκληρη Πολεμική Αεροπορία καταστράφηκε στο έδαφος από... θύελλα!  Μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο: Μια ολόκληρη Πολεμική Αεροπορία καταστράφηκε στο έδαφος από... θύελλα!  Μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο: Μια ολόκληρη Πολεμική Αεροπορία καταστράφηκε στο έδαφος από... θύελλα!

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: