Επίσημα ξεκίνησε η γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ
Επίσημα ξεκίνησε η γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ

Την έναρξη των εργασιών ερευνητικής γεώτρησης στον στόχο «Ονησίφορος- Δυτικό 1» στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν 75 μέρες, ανακοίνωσε και επίσημα το Κυπριακό υπουργείο Ενέργειας.
«Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της ερευνητικής γεώτρησης ‘Onesiphoros West 1’ στο Τεμάχιο 11 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία Total E&P Cyprus B.V./Eni Cyprus Limited, η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω τεμάχιο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλοίο – γεωτρύπανο «West Capella», που θα χρησιμοποιηθεί στις γεωτρητικές εργασίες, βρίσκεται ήδη από σήμερα και ώρα 1:30 π.μ., στο σημείο της γεώτρησης, όπου, αφού σταθεροποιηθεί, θα προβεί στους απαραίτητους ελέγχους και δοκιμές του εξοπλισμού του και θα εφοδιαστεί με τα αναγκαία υλικά, όργανα και μηχανήματα.
Η γεώτρηση, αναφέρεται, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός 75 περίπου ημερών, με μέγιστο γεωτρητικό βάθος τα 4.250 μέτρα περίπου κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και βάθος νερού στη θέση της γεώτρησης τα 1.698 μέτρα.
«Το προσωπικό του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού θα έχει συνεχή ενημέρωση για τις εργασίες που εκτελούνται στο γεωτρύπανο «West Capella» και θα αναλύει τα δεδομένα που προκύπτουν σε συνεργασία με τους συμβούλους του Υπουργείου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: