Γιατί η εμφύτευση chips στους εργαζόμενους δεν έχει γίνει ακόμη «της μόδας» | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Γιατί η εμφύτευση chips στους εργαζόμενους δεν έχει γίνει ακόμη «της μόδας»

6 Αυγούστου 2017 21:56:00

Γιατί η εμφύτευση chips στους εργαζόμενους δεν έχει γίνει ακόμη «της μόδας»
Την περασμένη εβδομάδα, η είδηση ότι η εταιρεία Three Square Market (32Μ) προσφέρθηκε να εμφυτεύσει στους υπαλλήλους της micro chips τύπου RFID σε μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού έγινε viral. Το chip λειτουργεί ως εργαλείο πολλαπλών χρήσεων, ως πιστωτική κάρτα ή εργαλείο αναγνώρισης και η εταιρεία θεωρεί ότι είναι το μέλλον. Η 32Μ μπορεί να μην έχει άδικο για το μέλλον των chips, αλλά ο τρόπος με τον οποίο προωθεί τη χρήση τους είναι λάθος.
Τα chips που θα λάβουν τουλάχιστον 50 υπάλληλοι της εταιρείας την 1η Αυγούστου θα τους επιτρέψουν να πραγματοποιούν αγορές στις αίθουσες της 32Μ,
γεγονός που αναμένεται να αποδειχθεί το απόλυτο τεστ ενός προϊόντος που προσφέρει τόσο ασυνήθιστα πλεονεκτήματα.
«Βλέπουμε αυτά τα chips ως μια επιλογή για πληρωμές ή ένα εργαλείο αναγνώρισης που όχι μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις αγορές αλλά και σε άλλες εφαρμογές που αναπτύσσουμε τώρα, συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων και γυμναστηρίων», δήλωσε ο Patrick McMullan, COO της 32M.
Οι εργαζόμενοι θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το chip που εμφυτεύεται μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη, για να ανοίγουν πόρτες, να χρησιμοποιούν τα φωτοτυπικά, να ανοίγουν τους υπολογιστές τους, να ανταλλάσσουν επαγγελματικές κάρτες και να καταγράφουν το ιατρικό ιστορικό τους.
«Τελικά, αυτή η τεχνολογία θα γίνει κοινή σε όλους και θα σας επιτρέψει να τη χρησιμοποιήσετε ως διαβατήριο, πιστωτική κλπ», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της 32M, Todd Westby.
Πολλά έχουν ειπωθεί για να πειστεί κανείς ότι ένα chip στο σώμα που ανήκει στον εργοδότη είναι για καλό λόγο. Ενώ ένα chip RFID δεν μπορεί να καταγράφει όλες τις κινήσεις σας, το smartphone σας μπορεί να το κάνει αυτό και θα μπορούσε εύκολα να παρέχει αρκετά δεδομένα σε έναν ανήθικο εργοδότη.
Βέβαια, το πρόγραμμα chip της εταιρείας είναι εθελοντικό και σχετίζεται άμεσα με τα προϊόντα της.
Ωστόσο, αυτή δεν είναι καθόλου η κατεύθυνση στην οποία πρέπει να προχωρήσει στο μέλλον η τεχνολογία των chips.
Σαφώς, είναι επιτακτικό για κάθε άτομο που εκτιμά την ιδιωτική του ζωή να ελέγχει οτιδήποτε μπαίνει στο σώμα του. Ωστόσο, μπορώ να φανταστώ ένα μέλλον στο οποίο υπάρχει μεγάλη πίεση από τους εργοδότες για να βάλουν οι εργαζόμενοι chips, όπως αυτά που προσφέρει η 32Μ, ακόμα και αν είναι τεχνικά είναι εθελοντικό.
Επομένως, είναι σημαντικό να θέσουμε το συντομότερο δυνατόν ένα άλλο πρότυπο, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει τα chips και ο έλεγχος όλων των εμφυτευμάτων να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ατόμου, για να μην αναφέρουμε την ανάγκη ευρείας ενημέρωσης σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν και πώς λειτουργούν.
Ευτυχώς, όλος ο κόσμος αρχίζει και δουλεύει πλέον ως freelancer, οπότε πιθανότατα σύντομα όλοι θα πρέπει να πληρώνουμε για τα δικά μας εμφυτεύματα.
ΠΗΓΗ http://www.capital.gr/


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: