Η χώρα υπό πολιορκία: Σχέδιο υβριδικών επιχειρήσεων εν εξελίξει από ΜΙΤ και Κοσοβάρους | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Η χώρα υπό πολιορκία: Σχέδιο υβριδικών επιχειρήσεων εν εξελίξει από ΜΙΤ και Κοσοβάρους

15 Αυγούστου 2017 09:52:00

Υπό πολιορκία βρίσκεται η χώρα με οργανωμένο σχέδιο εμπρησμου που ξεκινάει από την πυρπόληση των ελληνικών χωριών της μειονότητας στην Αλβανία και επεκτείνεται στον ελλαδικό χώρο.Ζάκυνθος, Κάλαμος κτλ έχουν παραδοθεί στις φλόγες.
Αλλωστε πράκτορες της ΜΙΤ έχουν παραδεχθεί στο παρελθόν τις επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης εις βάρος της χώρας μας. Σε αυτές έχουν εμπλακεί και Κοσοβάροι…
Τρομερές καταγγελίες από κατοίκους του Κάλαμου, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Πέτρο Καρσιώτη  σήμερα το πρωί , για πιθανό σχέδιο εμπρησμών σε Αττική και Ελλάδα , το οποίο εφόσον συνεχιστεί παραπέμπει κατευθείαν στο καλοκαίρι του 2008 , όταν κάηκε η μισή Πελοπόννησος με αποτέλεσμα 68 νεκροί και χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών να γίνονται στάχτη.

Σε πρωινή σύνδεση του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA , κάτοικοι της περιοχής του Καλάμου φέρονται να κατήγγελλαν στον δημοσιογράφο  ότι παρατήρησαν το ταυτόχρονο  ξέσπασμα πυρκαγιών  σε τρία μέτωπα, ενώ ταυτόχρονα ακούγονταν ‘‘εκρήξεις‘’ οι οποίες παραπέμπουν πιθανόν σε χρήση μηχανισμών εμπρησμού με γκαζάκια  , που αποτελεί έναν από τους συνηθέστερους τρόπους… πρόκλησης πυρκαγιάς  από ‘’εμπρηστές‘’.

Την  ίδια χρονική στιγμή , τις 15 έφτασαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Ζάκυνθο μετά και τα τρία νέα μέτωπα που ξέσπασαν σε Γαλάρο, Καμπί και Άγιο Νικόλαο Βολιμών.
Όπως αναφέρει το zantepress.gr που δημοσιεύει αναλυτική λίστα, από τις 11 Αυγούστου στο νησί της Ζακύνθου έχουν εκδηλωθεί 15 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 13 ενεργές στις παρακάτω περιοχές:

 1. Στις 11/08 και Ω/ 13:33 στο Καταστάρι της Δ.Ε. Αλυκών
 2. Στις 11/08 και Ω/ 15:00 στο Καπελέτι της Δ.Ε. Ελατίων
 3. Στις 12/08 και Ω/ 15:35 στον Κοιλιωμένο της Δ.Ε. Αρτεμισίων
 4. Στις 12/08 και Ω/23:10 στη θέση Ελιές Βολίμων της Δ.Ε. Ελατίων
 5. Στις 12/08 και Ω/23:38 στη θέση Αστέρι Βολίμων της Δ.Ε. Ελατίων
 6. Στις 13/08 και Ω/00:30 στη θέση Αλωνάκι Άνω Βολίμων της Δ.Ε. Ελατίων
 7. Στις 13/08 και Ω/00:32 στη θέση Σκούτα Άνω Βολίμων της Δ.Ε. Ελατίων
 8. Στις 13/08 και Ω/01:00 στη θέση Μεγαλώνι Άνω Βολίμων της Δ.Ε. Ελατίων
 9. Στις 13/08 και Ω/08:00 στη θέση Ασκός Βολίμων της Δ.Ε. Ελατίων
 10. Στις 13/08 και Ω/08:30 στη θέση Άγιος Νικόλαος Βολίμων της Δ.Ε. Ελατίων
 11. Στις 13/08 και Ω/10:15 στη θέση Δάφνη Βασιλικού της Δ.Ε. Ζακυνθίων
 12. Στις 13/08 και Ω/15:15 στη θέση Νικολουδάκη κοντά στον Λαγανά
 13. Στις 13/08 και Ω/21:50 στη θέση Καμπι
 14. Στις 13/08 και Ω/22:00 (δεύτερη πυρκαγιά) στη θέση Αγ. Νικόλαος Βολίμων της Δ.Ε. Ελατίων
 15. Στις 13/08 και Ω/22:50 στη θέση Παλιό Χωριό.

Το μέτωπο του Αγαλά το πιο ανησυχητικό -Βλέπουν εμπρησμό.
Εν τω μεταξύ, «σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα, εν όψει του τριημέρου» βλέπουν παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το σύνολο του ελληνικού τύπου.
Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες  ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο .
Οι πυρκαγιές αυτές εκδηλώνονται λίγες ώρες πριν αρχίσουν τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις προβλέψεις και σε διαφορετικές περιοχές, που έχουν ως αποτέλεσμα την διάσπαση δυνάμεων και την ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών μετώπων.

Υπάρχουν υπόνοιες ακόμα ίσως και για ενδεχόμενη συντονισμένη ‘’επίθεση‘’ κατά της πατρίδος μας από ‘‘ξένους‘‘ παράγοντες εφόσον συνεχιστούν αυτές οι πυρκαγιές στον ελλαδικό χώρο , με όλα τα σενάρια πλέον να είναι ανοικτά.
Οι μηχανισμοί και οι τρόποι πρόκλησης της πυρκαγιάς στο Κάλαμο , θα εξετασθεί ενδελεχώς από την ειδική υπηρεσία της· πυροσβεστικής , για  τους τρόπους πρόκλησης της να είναι πιθανόν  πολλοί και διαφορετικοί, αλλά  δυστυχώς ο τρόπος αντιμετώπισης αυτού του κύματος φωτιών προς το παρρόν να είναι δύσκολος και χρονοβόρος.
Οι αξιωματικοί της ΔΑΕΕ είναι πυροσβέστες, προανακριτικοί υπάλληλοι, ερευνητές, αναλυτές και επιχειρησιακοί. Με άλλα λόγια, συμμετέχουν σε κατασβέσεις πυρκαγιών, σχηματίζουν δικογραφίες, διεξάγουν τις έρευνες, συλλέγουν και αναλύουν τα πειστήρια, προβαίνουν σε φυσικές και τεχνικές παρακολουθήσεις υπόπτων, αναλύουν τον χώρο του εγκλήματος και σύντομα μετά την κατασβεση θα προχωρήσουν  σε συλλήψεις.

Το επίπεδο των υπηρετούντων στην υπηρεσία είναι πολύ ψηλό και αποτελείται από ηλεκτρολόγους μηχανικούς μέχρι χημικούς, οι οποίοι είναι και σε θέση να γνωμοδοτήσουν για παράδειγμα για καύση υλικών ή για βραχυκύκλωμα.
Όπως και να έχει όμως  η κατάσταση ειδικά σε Κεφαλονιά και Κάλαμο είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη , και λογικά μετά τις δηλώσεις Τόσκα για πιθανό σχέδιο εμπρησμών, να  έχουν τεθεί  σε συναγερμό  όλες οι υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των μυστικών υπηρεσιών.  Άλλωστε πολλοί εξωτερικοί παράγοντες θα ήθελαν να πλήξουν για παράδειγμα τον ελληνικό τουρισμό, την χώρα …και γενικά τους Έλληνες πολίτες.

ΠΗΓΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: