Στον αρχηγό των τουρκικών ειδικών δυνάμεων ανατέθηκε η διοίκηση του 2ου ΣΣ απέναντι από την Αλεξανδρούπολη! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Στον αρχηγό των τουρκικών ειδικών δυνάμεων ανατέθηκε η διοίκηση του 2ου ΣΣ απέναντι από την Αλεξανδρούπολη!

21 Αυγούστου 2017 20:44:00

Ο μέχρι σήμερα διοικητής ειδικών δυνάμεων του τουρκικού Στρατού, αντιστράτηγος Zekai Aksakalli ανέλαβε την διοίκηση του 2ου Σώματος Στρατού της 1ης Στρατιάς στην Ανατολική Θράκη.
Το 2ο ΣΣ με έδρα την Καλλίπολη/Gelibolu είναι προσανατολισμένο προς τη νότια περιοχή του Έβρου όπου και ο τομέας της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού του Ελληνικού Στρατού.
Το 2ο ΣΣ, έχει αποστολή την κατάληψη της Αλεξανδρούπολης και του λιμανιού της πόλης που είναι κρίσιμο για την έλευση δια θαλάσσης ενισχύσεων στον Εβρο και την εν συνεχεία κατάληψη της Σαμοθράκης.

Η 4η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ εδρεύει στην Κεσσάνη/Keşan, η 8η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ στη Ραιδεστό/Tekirdağ, η 18η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ στο Τσανάκαλε/Çanakkale, η 95η ΤΘΤ στα Μάλγαρα/Malkara, το 102ο Σύνταγμα Πυροβολικού στο Ουζουνκιοπρού/Uzunköprü, το 2ο Σύνταγμα Μηχανικού και το 5ο Σύνταγμα Καταδρομών στην Ίμβρο/Gökçeada.
Είναι το ΣΣ στο οποίο επέστρεψαν πάλι στα 40 LEO2A4 από τις επιχειρήσεις στην Συρία.
Η τοποθέτηση του Zekai Aksakalli, ενός εξαιρετικά μάχιμου αξιωματικού με μεγάλη εμπειρία στις συγκρούσεις με τους Κούρδους, στην διοίκηση του 2ου ΣΣ, θα πρέπει να αξιολογηθεί πολύ προσεκτικά από τα ελληνικά Επιτελεία.
Σε συνδυασμό με το νέο Αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων που προέρχεται και αυτός από τις ειδικές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής, δημιουργείται ένα εκρηκτικό μίγμα στην ηγεσία των τουρκικών ΕΔ.
Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, σε ελάχιστες περιοχές του πλανήτη υπάρχει τέτοια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων, όση στο χερσαίο σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας:
Ο Τουρκικός Στρατός παρατάσσει στην Ανατολική Θράκη 3 Σώματα Στρατού με ένα σύνολο 7 Μηχανοκίνητων και 4 Τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών.
O Ελληνικός Στρατός παρατάσσει στη Δυτική Θράκη το Δ΄Σώμα Στρατού με ένα σύνολο 5 Μηχανοκίνητων και 3 Τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών.
Η 1η Στρατιά ως εφεδρεία του Δ΄ΣΣ διαθέτει σε απόσταση άνω των 400 χλμ., όμως, την 33η και 34 Μ/Κ ΤΑΞΠΖ (Πολύκαστρο Κιλκίς και Άσσηρο Θεσ/νικης, αντίστοιχα) καθώς και την ΧΧΙV TΘΤ ακόμα μακρύτερα (Λιτόχωρο Πιερίας).
Με την αναδιοργάνωση του ΕΣ, προωθήθηκε επίσης μία ανεξάρτητη Επιλαρχία Αναγνωρίσεων (Α΄ΕΑΝ) στη Κομοτηνή. Ολοι αυτοί οι σχηματισμοί θα πρέπει να κινηθούν προς το μέτωπο υπό τον φόβο της προσβολής τους είτε από τη τουρκική Αεροπορία, είτε από την απειλή των τουρκικών βαλλιστικών πυραύλων.
Η σύγκριση της τυπικής οργάνωσης μίας Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στις δύο πλευρές του Έβρου είναι αρκούντως διαφωτιστική.
Ο Τουρκικός Στρατός παρατάσσει Ταξιαρχίες τετραγωνικής δομής, δηλαδή Σχηματισμούς τεσσάρων μονάδων ελιγμού με δύο Μ/Κ Τάγματα Πεζικού και δύο Επιλαρχίες Μέσων Αρμάτων (EMA) που παρέχουν μεγαλύτερη ισχύ πυρός και ευελιξία.
Αντίθετα, ο Ελληνικός Στρατός παρατάσσει Ταξιαρχίες τριγωνικής δομής, με σύνθεση τριών μονάδων ελιγμού η καθεμία, δηλαδή με ένα Μ/Κ ΤΠ και δύο ΕΜΑ. Επιπλέον:
Η τυπική σύνθεση ΕΜΑ του Τουρκικού Στρατού περιλαμβάνει 54 άρματα μάχης ενώ οι ΕΜΑ του Ελληνικού Στρατού έχουν 41 άρματα μάχης.
Οι Ταξιαρχίες του Τουρκικού Στρατού περιλαμβάνουν 2 Μοίρες Α/Κ Πυροβολικού με 24 πυροβόλα εκάστη ενώ οι Ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού διαθέτουν 1 Μοίρα Α/Κ Πυροβολικού με 18 πυροβόλα.
Οι Ταξιαρχίες του Τουρκικού Στρατού είναι πλήρως επανδρωμένες ενώ οι Ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού πάσχουν από λειψανδρία.
ΠΗΓΗ PRONEWS


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: