Ένα νησί που κατασκευάστηκε ως μέρος μιας δαπανηρής μηχανικής προσπάθειας | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ένα νησί που κατασκευάστηκε ως μέρος μιας δαπανηρής μηχανικής προσπάθειας

22 Αυγούστου 2017 12:15:00

Ένα απολύτως κυκλικό, τεχνητό νησί, που μοιάζει με κρατήρα, κατασκευάστηκε στη δεκαετία του ’70 για να δοκιμαστεί η σκοπιμότητα ενός τελικά μη εφικτού μηχανικού έργου. Λόγω της ομόκεντρης λίμνης, οι ντόπιοι το αποκαλούν “Donut”.


Το 1972, η βρετανική κυβέρνηση ανέθεσε ένα φιλόδοξο μηχανικό έργο σε έναν από τους μεγαλύτερους κόλπους της Αγγλίας, το Wash. Η ιδέα ήταν να κατασκευαστεί ένα παλιρροϊκό φράγμα και ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός, μαζί με μια δεξαμενή γλυκού νερού, όπου θα συγκεντρώνονταν η εκροή του ποταμού Nene. Το Wash είναι ένας τετραγωνικός κόλπος στη βορειοδυτική γωνία της Ανατολικής Αγγλίας, στην ανατολική ακτή της Αγγλίας, όπου το Νόρφολκ συναντά το Λινκολνσάιρ. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημεία εκβολών ποταμών στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς τροφοδοτείται από τους ποταμούς Witham, Welland, Nene και Great Ouse.

Η κατασκευή άρχισε το 1975. Κατασκευάστηκαν δύο νησάκια, συμπεριλαμβανομένου του “Donut” με διάμετρο 820 πόδια, για να ερευνήσουν την τελική ποιότητα του νερού στη δεξαμενή που κατασκευάστηκε στον πρώην βυθό της θάλασσας. Η κατασκευή στοίχισε 3 εκατομμύρια αλλά απέδειξε ότι το έργο ήταν τόσο δαπανηρό, όσο και μη πρακτικό, καθώς η κεντρική δεξαμενή έγινε γρήγορα αλμυρή.

Το έργο εγκαταλείφθηκε το 1976, αλλά το νησί εξακολουθεί να υπάρχει ως υπενθύμιση της αποτυχίας του. Σπάνια συμπεριλαμβάνεται στους χάρτες, αν και ξεχωρίζει ως ένα από τα υψηλότερα σημεία στην κατά τα άλλα επίπεδη, ελώδη ακτή του Wash. Το Donut είναι ορατό από δορυφόρους.

Στο νησί ζουν πλέον 3.000 θαλάσσια πτηνά.
ΠΗΓΗ https://3otiko.blogspot.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: