Επανάσταση: Ρωσικό δεξαμενόπλοιο ολοκλήρωσε το πρώτο ταξίδι μέσω της Βόρειας θαλάσσιας Διαδρομής. Η ΡΩΣΣΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Επανάσταση: Ρωσικό δεξαμενόπλοιο ολοκλήρωσε το πρώτο ταξίδι μέσω της Βόρειας θαλάσσιας Διαδρομής. Η ΡΩΣΣΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ
24 Αυγούστου 2017 21:35:00

Το ρωσικό παγοθραυστικό δεξαμενόπλοιο Christophe de Margerie  έγραψε ιστορία καθώς έγινε το πρώτο εμπορικό πλοίο που πραγματοποιεί ταξίδι μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής, παραδίδοντας υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τη Νορβηγία στη Νότια Κορέα, μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής.

 Το πλοίο είχε ξεκινήσε από το Hammeerfest της Νορβηγίας και κατέληξε στο Boryeong της Νότιας Κορέας μετά από ένα ταξίδι που διήρκησε 6,5 ημέρες.

Το Christophe de Margerie είχε μέση ταχύτητα 14 κόμβους (περίπου 28 χλμ. / Ώρα) και αναγκάστηκε να περάσει και μέσα από πάγους πάχους 1,2 μέτρων.

Christophe de Margerie

Κατασκευάστηκε για το SCF Group προκειμένου να παρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αέριου στις δύσκολες συνθήκες πάγου που επικρατούν στην Αρκτικό Ωκεανό. Τέθηκε σε λειτουργία από την στις 27 Μαρτίου 2017, αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τις θαλάσσιες δοκιμές του στον πάγο.
Το πλοίο πήρε το όνομά του από τον Christophe de Margerie, τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Total, ο οποίος είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη επενδυτικών αποφάσεων και τεχνολογικής βάσης για το έργο Yamal LNG.
Capture
(Πηγή: marinetraffic.com)
Το Christophe de Margerie, ανήκει στην κλάση ARC7, την υψηλότερη μεταξύ των ήδη υπαρχόντων εμπορικών πλοίων, ενώ μπορεί να πλέει αυτόνομα σε πάγο πάχους έως 2,1 μέτρα.

Η Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή

Η Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή επιτρέπει το πέρασμα από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω της Βόρειας ακτής της Σιβηρίας. Η διάρκεια του ταξιδιού από την Κίνα στη Βόρεια Ευρώπη είναι 12 μέρες συντομότερη απ’ ότι η παραδοσιακή διαδρομή μέσω της διώρυγας του Σουέζ.
599d4a6cdda4c8d2358b4568
(Πηγή: RT)
Η κλιματική αλλαγή και το λιώσιμο των πάγων επιτρέπουν πλέον τον διάπλου της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με τη συνοδεία παγοθραυστικών.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: