Η Τουρκία θα ρίξει καλώδια στη θάλασσα για να δίνει ηλεκτρικό ρεύμα στα Κατεχόμενα της Κύπρου | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Η Τουρκία θα ρίξει καλώδια στη θάλασσα για να δίνει ηλεκτρικό ρεύμα στα Κατεχόμενα της Κύπρου

27 Αυγούστου 2017 00:16:00

Πριν το τέλος του χρόνου θα αρχίσει το έργο για την πόντιση ηλεκτρικών καλωδίων που θα μεταφέρουν ρεύμα από την Τουρκία στα Κατεχόμενα της Κύπρου, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 2-2,5 χρόνια, δήλωσε ο «υπουργός ενέργειας και οικονομίας», Σουνάτ Ατούν.
Σε δηλώσεις του στον ανταποκριτή του πρακτορείου Ανατολή στα κατεχόμενα, ο ψευδοϋπουργός Ατούν ανέφερε ότι το ρεύμα που θα έρθει από την Τουρκία είναι πάντοτε έτοιμοι να το δώσουν και στη «νότια» Κύπρο.
Η τεχνική εργασία των ομάδων που είχαν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας Τουρκίας – ψευδοκράτους στον τομέα της ενέργειας, έχει ολοκληρωθεί και από δω και πέρα θα διαμορφώσουν την πολιτική τους, πρόσθεσε λέγοντας ότι «προβλέπουμε ότι το έργο αυτό που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2-2,5 χρόνια, θα αρχίσει πριν τελειώσει αυτός ο χρόνος».

Υπενθύμισε τη συμφωνία που είχαν υπογράψει με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ στις 11 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιείται το έργο μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος, σημειώνοντας πως γι’ αυτούς είναι σημαντικό τόσο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια του ψευδοκράτους όσο και το να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο όραμα για την περιοχή ώστε να μπορούν όλοι να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.
Από τα έργα μεταφοράς νερού, ρεύματος και διαχείρισης φυσικών πόρων, συνέχισε ο Σουνάτ Ατούν, η μεταφορά νερού έχει ολοκληρωθεί και ποσότητα 30 εκ κυβικών μέτρων νερού το χρόνο μεταφέρεται από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, το οποίο δημιουργεί πλεονεκτήματα από κάθε πλευρά για τους Τουρκοκύπριους, όσον αφορά τη βιωσιμότητα, την τιμή και την ποιότητα του νερού.
Ο «υπουργός ενέργειας» υπενθύμισε ότι το 2011 υπήρξε ηλεκτρική σύνδεση με την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» κατά την έκφρασή του -εννοώντας την Κυπριακή Δημοκρατία– και σήμερα υπάρχουν τρία σημεία σύνδεσης με δυνατότητα μεταφοράς 400 μέγκαβατ.
Με τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, πρόσθεσε, από την Τουρκία, είναι έτοιμοι να δώσουν ρεύμα και στη «νότια» Κύπρο.
Η συνολική ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος που θα μεταφέρεται ετησίας, είπε ο Ατούν, είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης και σημείωσε ότι κάθε χρόνο στο ψευδοκράτος παράγεται 1,5 δισ. κιλοβατώρες χρησιμοποιώντας κυρίως πετρέλαιο.

ΠΗΓΗ TRIBUNE


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: