Το West Capella «μιαν ανάσα» από τον δυνητικό ταμιευτήρα-κοίτασμα | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Το West Capella «μιαν ανάσα» από τον δυνητικό ταμιευτήρα-κοίτασμα

28 Αυγούστου 2017 11:38:00

Από μέρα σε μέρα αναμένονται αποτελέσματα από την γεώτρηση στο «11» και το πεδίο «Ονησίφορος Δυτικό -1»
– Το τρυπάνι του West Capella βρίσκεται μιαν ανάσα (100 μέτρα) από τον δυνητικό ταμιευτήρα
– Total και Κ.Δ. με βάσει τα εξαχθέντα αποτελέσματα θα δύναται να προσδιορίσουν και άλλα πεδία εντός ΑΟΖ
– Εν πολλοίς τα ευρήματα στο «11» καθορίζουν την πορεία του ενεργειακού προγράμματος και στην υπόλοιπη ΑΟΖ 

Σε εγρήγορση τελεί το Προεδρικό καθώς η TOTAL αναμένεται δια των αξιωματούχων συντόμως να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της γεώτρησής της στο στο τεμάχιο «11» και το πεδίο «Ονησίφορος
Δυτικό -1», καθώς ολοκληρώνεται το τελευταίο κομμάτι μιας πολλά υποσχόμενης γεώτρησης στο δυνητικό κοίτασμα, όπου ωστόσο, κατ’ επανάληψιν ο ΥΠΕΜΠ, Γιώργος Λακκοτρύπης έχει τονίσει πως η Λευκωσία “κρατά μικρό καλάθι”, αναφορικά με τις προσδοκόμενες ποσότητες Φυσικού Αερίου. Εντούτοις ο ΥΠΕΜΠ ανέφερε πως σημασία για το κυπριακό ενεργειακό πρόγραμμα, την Total, αλλά και τις υπόλοιπες εταιρείες έχει το γεγονός ότι εφόσον υπάρξει ανακάλυψη αυτή θα δώσει μια διευρυμένη γενική εικόνα, “ερμηνευτική”, για το τι κρύβεται και σε άλλα τεμάχια της ΑΟΖ με την ίδια γεωμορφολογία.

Εξάλλου, πλέον το τρυπάνι του West Capella βρίσκεται μιαν ανάσα (100 μέτρα) από τον δυνητικό ταμιευτήρα όπου πλέον κάθε μέρα που περνά θεωρείται ως κρίσιμης σημασίας ως προς την επιβεβαίωση ύπαρξης υδρογονανθράκων.

Η πιθανή επιτυχία της γεώτρησης πέραν των γνωστών και πολλές φορές αναλυθέντων πλεονεκτημάτων σε γεωστρατηγικό, γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο, αναφέρει η εφημερίδα “ΣΗΜΕΡΙΝΗ” στο κυριακάτικό της φύλλο, πως θα έχει σοβαρότατο αντίκτυπο, και στην προεκλογική εκστρατεία για τις Προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του Προέδρου Αναστασιάδη για ανανέωση της θητείας του στον προεδρικό θώκο.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: