Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στην Κορεάτικη χερσόνησο – Και η Μεγάλη Βρετανία στο πλευρό των ΗΠΑ
Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στην Κορεάτικη χερσόνησο – Και η Μεγάλη Βρετανία στο πλευρό των ΗΠΑ

Τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας κάλεσε στο Υπουργείο Εξωτερικών η Βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την εκτόξευση πυραύλου πάνω από το νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

Τόσο η Τερέζα Μέι όσο και ο Ιάπωνας ομόλογός της δήλωσαν σήμερα ότι θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την «απειλή της Βόρειας Κορέας». «Κάλεσα τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας (στο υπουργείο Εξωτερικών) σήμερα και δήλωσα με σαφήνεια πόσο κατηγορηματικά καταδικάζει το Ηνωμένο Βασίλειο την εκτόξευση ενός πυραύλου μέσου βεληνεκούς πάνω από την Ιαπωνία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μαρκ Φιλντ, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ασίας και Ειρηνικού.

«Οι επικίνδυνες πράξεις της Βόρειας Κορέας παραβιάζουν πολλές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και απειλούν τη διεθνή ασφάλεια (…) Καλώ το καθεστώς να τερματίσει την παράνομη επιδίωξή του να αποκτήσει πυρηνικούς και βαλλιστικούς πυραύλους και να επιστρέψει στον διάλογο με τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

«Βομβαρδισμοί» σε στρατηγικούς στόχους της Βόρειας Κορέας! ΗΠΑ – Σεούλ προκαλούν τον Κιμ

Νωρίτερα σε «μπαράζ» προκλήσεων προχώρησαν ΗΠΑ και Νότια Κορέα, καθώς έκαναν εικονικό βομβαρδισμό σε εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας. Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στην Κορεάτικη χερσόνησο – Και η Μεγάλη Βρετανία στο πλευρό των ΗΠΑ

Ασκήσεις στα σύνορα

Τέσσερα αμερικανικά μαχητικά F-35B, δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B και τέσσερα νοτιοκορεάτικα μαχητικά F-15, πέρασαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο την Παρασκευή.
Την πληροφορία είχε μεταδώσει αρχικά το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap και αργότερα την επιβεβαίωσε Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας στο CNN.
Η άσκηση έγινε ως απάντηση στις επανειλημμένες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας και την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, τόνισε ο αξιωματούχος.
Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά «σηκώθηκαν» από τη βάση στο Γκουάμ και τα τέσσερα αμερικανικά μαχητικά από αμερικανική βάση στην Ιαπωνία.

Εικονικός βομβαρδισμός

Τα πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας έκαναν εικονικό βομβαρδισμό, ο οποίος προσομοίασε χειρουργικής ακρίβειας χτυπήματα σε εγκαταστάσεις κλειδιά της Βόρειας Κορέας πάνω από το πεδίο Pilseung, στην επαρχία Gangwon, στο νότιο τμήμα της Νότιας Κορέας. Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στην Κορεάτικη χερσόνησο – Και η Μεγάλη Βρετανία στο πλευρό των ΗΠΑ
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ στέλνουν βομβαρδιστικά να πετάξουν πάνω από την κορεατική χερσόνησο. Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στην Κορεάτικη χερσόνησο – Και η Μεγάλη Βρετανία στο πλευρό των ΗΠΑ
Η στιγμή που επιλέγεται για να γίνει άσκηση με εικονικούς βομβαρδισμούς, μόλις δυο μέρες μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, έχει όμως τη δική της σημασία και δίνει άλλη βαρύτητα στην άσκηση. Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στην Κορεάτικη χερσόνησο – Και η Μεγάλη Βρετανία στο πλευρό των ΗΠΑ
Και το γεγονός πως τα αμερικανικά αεροσκάφη «σηκώθηκαν» από το Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος κοντά στην κορεατική χερσόνησο, έχει επίσης ιδιαίτερη σημασία. Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στην Κορεάτικη χερσόνησο – Και η Μεγάλη Βρετανία στο πλευρό των ΗΠΑ
Άλλωστε, ο Κιμ Γιονγκ Ουν και το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχουν πολλές φορές το τελευταίο διάστημα βάλει στο στόχαστρό τους το Γκουάμ. Σε ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ για την τελευταία χρονικά βαλλιστική δοκιμή αναφερόταν ξεκάθαρα πως ήταν… προσομοίωση επίθεσης στο Γκουάμ.
Την περασμένη Τρίτη, εξάλλου, λίγες ώρες μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, η Σεούλ έστειλε μαχητικά να κάνουν άσκηση με εικονικό βομβαρδισμό κοντά στα σύνορα των δυο χωρών.
Πηγή: CNN

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: