Μεταφορά πυρηνικών όπλων στον Άραξο;
Μεταφορά πυρηνικών όπλων στον Άραξο;

Περίεργες δηλώσεις και πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για μεταφορά πυρηνικών όπλων στον Άραξο.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας αναγκάστηκε να διαψεύσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τόνισε πως σήμερα και αύριο στον Άραξο ενεργεί αμερικάνικο επιτελείο ειδικών το οποίο εξετάζει πως βγήκε εκτός διαδρόμου πρόσφατα, ένα F-16.
Oμως ο ΓΓ του ΚΚΕ φαίνεται ότι έχει πληροφορίες πως ήμαστε πολύ κοντά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πράγμα που σημαίνει-αν ισχύει- πως οι ΗΠΑ αναμένουν «χαλασμό» στη Μέση Ανατολή.
Ο ΥΠΑΜ, Π.Καμμένος, το συζήτησε ήδη με τους Αμερικανούς!

Στις δηλώσεις του ΓΓ του ΚΚΕ απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, κατά την διάρκεια συζήτησης στη Βουλή , για το θέμα της φημολογούμενης μεταφοράς πυρηνικών στη βάση του Αράξου από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.
«Θέλω να είναι καθαρό και γνωστό αυτό. Όπως θέλω να είναι γνωστό ότι από εκείνη την παλιά βάση της περιόδου 1967-1974 έχει παραμείνει μια ανενεργή κεραία, η οποία δεν έχει μετακινηθεί λόγω κόστους. Μόλις έχουμε τη δυνατότητα θα τη μετακινήσουμε» είπε ο κ. Βίτσας.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας όμως μιλώντας πριν τρεις ημέρες από τη ΔΕΘ, κατήγγειλε ότι συζητείται η μεταφορά πυρηνικών κεφαλών από την αμερικάνικη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία στην 117 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο.
Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως ήδη έχει ξεκινήσει «η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Άραξου, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικάνικα πυρηνικά όπλα».
Η υπόθεση παραμένει «ανοικτή», διότι πολύ απλά υπάρχει δεδομένο αμερικανικό ενδιαφέρον για την μετακίνηση μέρους των πυρηνικών κεφαλών.
Άλλοι αμυντικοί αναλυτές με γνώση των προθέσεων Αμερικανών αξιωματούχων θεωρούν απίθανη αυτή την «μετακίνηση».
Η χώρα μας αυτήν την περίοδο όμως αποτελεί «σταθερό λιμένα» για τα αμερικανικά συμφέροντα και μια τέτοιου τύπου μετακίνηση θα ήταν ότι καλύτερο σίγουρα.
Η αλήθεια όμως όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κάπου στην μέση. Η Ουάσιγκτον φοβάται τον Ερντογάν και τις αντιδράσεις του, ειδικά μετά την φημολογούμενη αγορά των συστημάτων S-400 TRIUMPH.
Μια αγορά που φέρεται ότι θα υλοποιηθεί σε…δύο χρόνια!
(ενώ η Μόσχα αρχικά είπε ότι θα παραχωρήσει τουλάχιστον 2 συστοιχίες μέσα σε μερικούς μήνες για να εκπαιδευτούν σε αυτές Τούρκοι στρατιωτικοί.)

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: