G.Papadopoulos: Το FBI οι Ρώσοι και οι Έλληνες φίλοι του Τραμπ
G.Papadopoulos: Το FBI οι Ρώσοι και οι Έλληνες φίλοι του Τραμπ

Ο πρώην σύμβουλος του Donald Trump, ομογενής δικηγόρος George Papadopoulos,
παραδέχτηκε ότι έδωσε ψευδή κατάθεση σε πράκτορες του FBI, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον ομοσπονδιακό ειδικό εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση της «σύμπραξης» του επιτελείου του προέδρου των ΗΠΑ με τη Ρωσία κατά την προεκλογική περίοδο.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, τον Απρίλιο του 2016 ένα καθηγητής με στενούς δεσμούς με τη Ρωσία προσέγγισε τον τότε σύμβουλο του Donald Trump, λέγοντας του ότι η Μόσχα έχει «βρωμιές» για τη Hillary Clinton στην μορφή «χιλιάδων emails».

Η ομολογία του G. Papadopoulos εκτιμάται ως το πλέον ισχυρό στοιχείο για το ότι το επιτελείο του Donald Trump γνώριζε πως η ρωσική κυβέρνηση προσπαθούσε να βοηθήσει τον D. Trump, με τους οργανωτές της να είναι πρόθυμοι να δεχθούν τη βοήθεια αυτή.
Σημειώνεται ότι η πλευρά του D. Trump έχει διαψεύσει επανειλημμένα πως είχε την οποιαδήποτε γνώση σχετικά με την παραβίαση των προσωπικών emails της αντιπάλου του αμερικανού μεγιστάνα, Hillary Clinton, από τη ρωσική κυβέρνηση.
Μάλιστα, ο καθηγητής – ο οποίος δεν κατονομάζεται στα δικαστικά έγγραφα- φέρεται να σύστησε τον G. Papadopoulos σε άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων άτομα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και μία γυναίκα που παρουσιάστηκε ως συγγενής του Vladimir Putin, ενώ ο G. Papadopoulos προσπάθησε επανειλημμένα να κανονίσει συνάντηση μεταξύ των ανθρώπων της εκστρατείας του D. Trump και ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων.
«Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με το ενδεχόμενο μιας καλής σχέσης με τον κ. Trump», αναφέρει η γυναίκα που δεν κατονομάζεται στον κ. Papadopoulos σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που στην πραγματικότητα δεν ήταν συγγενής του V. Putin, σύμφωνα με τα έγγραφα.
Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του Trump, στις 20 Ιανουαρίου φέτος, και αφού είχε ξεκινήσει η έρευνα για την ενδεχόμενη παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο George Papadopoulos έδωσε κατάθεση σε ομοσπονδιακούς πράκτορες. Φέρεται να είπε τότε ότι είχε έρθει σε επαφή με έναν μη κατονομαζόμενο αλλοδαπό «καθηγητή» αλλά ισχυριζόταν ότι οι επαφές αυτές έγιναν πριν ενταχθεί στο προεκλογικό επιτελείο του Trump.
Ωστόσο, ο εισαγγελέας επισήμανε ότι ο Papadopoulos στην πραγματικότητα συναντήθηκε με τον «καθηγητή» αφού εντάχθηκε στο προεκλογικό επιτελείο του Trump και με τις ψευδείς δηλώσεις του «παρεμπόδισε την έρευνα του FBI για την ενδεχόμενη ύπαρξη διασυνδέσεων ή συντονισμού μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την (προεκλογική) εκστρατεία και τη ρωσική κυβέρνηση».
Αφού ανακρίθηκε από το FBI ο Papadopoulos απενεργοποίησε τον λογαριασμό του στο Facebook για να διαγράψει τις συνομιλίες που είχε με τον «καθηγητή».
Σημειώνεται ότι μετά την εκλογή του Trump, το γεγονός ότι υπήρχε έλληνας σύμβουλος είχε καλωσορίσει και η ελληνική κυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο να δίνει τα συγχαρητήριά του μέσω twitter.
G.Papadopoulos: Το FBI οι Ρώσοι και οι Έλληνες φίλοι του Τραμπ
Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας είχε παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Donald Trump στις 20 Ιανουαρίου 2017, όπου συναντήθηκε με τον George Papadopoulos αλλά και τον επίσης ελληνικής καταγωγής προσωπάρχη τότε του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Reince Priebus, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ανθρώπους που πρέπει να παραμείνουν με τη χώρα μας, την Ορθοδοξία και τον ελληνικό λαό.
Οι στενές σχέσεις των δύο ανδρών είχαν διαφανεί και από τη διαρροή στα ΜΜΕ της φωτογραφίας των δύο ανδρών, στην οποία συντρώγουν σε γνωστή ταβέρνα στον Πειραιά.
G.Papadopoulos: Το FBI οι Ρώσοι και οι Έλληνες φίλοι του Τραμπ
Liberal.gr 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: