ΜΑ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ – ΜΙΑ ΔΟΞΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

ΜΑ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ – ΜΙΑ ΔΟΞΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ
13 Νοεμβρίου 2017 20:21:00

 

Κάτω στην Κρανιά των Τρικάλων, πιο πέρα από τις ταβέρνες και τα παντοπωλεία με τα ηλεκτρικά φανάρια , τις νύχτες του χειμώνα , όταν το χιόνι κλείνει το δρόμο , και πριν τα εκχιονιστικα συνέργεια φτάσουν από το κάμπο , οι παλιοί του χωρίου , πριν πέσουν για ύπνο , κρύβουν στη δεξιά τους χούφτα ένα κρίκο μαυρισμένο από μαγιάτικη φωτιά. Ο γανωματής του χωρίου κυλάει σε όλους τους δρόμους έναν μπρούντζινο τέντζερη , διάτρητο , που πάνω του είναι γραμμένα τα ονόματα των θεών του χώματος κι εκεί μέσα μαζεύει το χτικιό που ανασαίνει με την παγωνιά.

    Η συντεχνία των γεφυρομαστορων αποφεύγει αυτό το χωριό , ακόμη και το καλοκαίρι. Μια φορά ένας πρωτομάστορας είχε αναλάβει να φτιάξει ένα τρανό γεφύρι , πέτρινο , που να ενώνει τις δυο πλαγιές του φαραγγιού.Πήγε με τα μαστοροπαιδια, έριξαν τα θεμέλια και τις πλάκες , και κάθισαν να ξεκουραστούν κάτω από τις συκιές , παρόλο που οι χωριανοι τους προειδοποίησαν πως ο ίσκιος αυτών των δέντρων είναι καταραμένος. Ξύπνησαν μες στο βράδυ και τα δάχτυλα στο δεξι τους χέρι ήταν σαν άχρηστα , μαζεμένα και καρβουνιασμενα, λες και τα είχε δουλέψει ο Διάβολος στο μαγκάλι του.Τους έζωσε απελπισία.Σαν κοίταξαν καλύτερα , είδαν και μια μικρή φωτιά να φέγγει μέσα από τα θεμέλια.Στο φως της είδαν ένα χέρι τεράστιο να σαλεύει και να κοπανίζεται μέσα στα σπλάγχνα της γης , ενώ πάνω του ήταν γατζωμένοι πέντε Λεβέντες Παλαιοί, ένας σε κάθε δάχτυλο , που του ροκάνιζαν το κρέας.
    Θα χάνονταν στα σίγουρα οι μαστοροι , μα είχαν τύχη καλή  , και πλησίασε κοντά ένας αράπης που έβοσκε τα φλουριά του, που ‘ταν μεγάλα σαν πρόβατα , κατακίτρινα, και έσερνε από πίσω μια γουρούνα. Σαν άκουσαν το χαλασμό οι Παλαιοί , σκιαχτηκαν , γιατί τα φλουριά του αράπη είναι βυζαγμενα από πλάσματα που κρύβονται πίσω από τους καθρέφτες , και αφήσανε το χέρι και χώθηκαν μέσα στη γη , στους τάφους που τους περίμεναν. Όσο για το χέρι ,αυτό σύρθηκε μέσα στα χώματα και μπήκε μέσα στα νερά ,ενώ τα χέρια των μαστόρων εγιαναν , αλλά έμειναν για πάντα μαύρα.
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΣΑΠΡΑΪΛΗΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: