ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα Android σας εξακολουθούν να σας παρακολουθούν όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα Android σας εξακολουθούν να σας παρακολουθούν όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες!

24 Νοεμβρίου 2017 23:25:00

Ακόμα και τα Android τηλέφωνα που έχουν επαναφερθεί στις εργοστασιακές ρυθμίσεις τους, μπορούν να ενημερώσουν την Google για το πού βρίσκεστε.

Η Google συλλέγει τοποθεσίες τηλεφώνων Android ακόμη και όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες, αποκάλυψε μία έρευνα.Η δημοσίευση στο διαδίκτυο από την Quartz διαπίστωσε ότι τα τηλέφωνα Android συλλέγουν τις διευθύνσεις κοντινών ιστών στα κινητά τηλέφωνα και τους αποστέλλουν πίσω στην Google.
Οι λεπτομέρειες συλλέγονταν ακόμα και όταν οι υπηρεσίες εντοπισμού ήταν απενεργοποιημένες στα τηλέφωνα, δεν είχαν εγκατασταθεί εφαρμογές και δεν υπήρχε κάρτα SIM στο τηλέφωνο.
“Το αποτέλεσμα είναι ότι η Google, έχει πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με τις τοποθεσίες των ατόμων και τις κινήσεις τους που ξεπερνούν κατά πολύ την προσδοκία του καταναλωτή για προστασία της ιδιωτικής ζωής”, έγραψε ο δημοσιογράφος της Quartz, Keith Collins.Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στην Quartz ότι οι διευθύνσεις συμπεριλήφθηκαν στις πληροφορίες που αποστέλλονται στο σύστημα που χρησιμοποιεί η Google για τη διαχείριση ειδοποιήσεων push και μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα Android, τους τελευταίους 11 μήνες. Δεν χρησιμοποιήθηκαν ή αποθηκεύτηκαν ποτέ και η εταιρεία λαμβάνει μέτρα για να τερματίσει αυτή την πρακτική.
Δεν είναι μυστικό ότι η Google παρακολουθεί την τοποθεσία του τηλεφώνου σας – πολλές από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε τακτικά δε θα λειτουργούσαν καθόλου χωρίς να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες τοποθεσίας. Εάν ανησυχείτε για το απόρρητό σας, μπορείτε να ενημερώσετε το τηλέφωνο Android σας για να καταργήσετε το ιστορικό τοποθεσίας από το χρονολόγιο των Χαρτών Google και να σταματήσει να κρατάει στιγμιότυπα οθόνης των παλαιών αναζητήσεών σας.
ΠΗΓΗ secnews


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: