Η βρετανική μυστική πόλη του Ψυχρού Πολέμου έκτασης 142 στρεμμάτων | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Η βρετανική μυστική πόλη του Ψυχρού Πολέμου έκτασης 142 στρεμμάτων

27 Νοεμβρίου 2017 23:20:00

Βαθιά κάτω από την επιφάνεια της γης, στην κομητεία Γουιλσάιρ της Αγγλίας, βρίσκεται ένα εγκαταλελειμμένο φρούριο, με παλιά κρεβάτια, σκουριασμένα μηχανήματα και χαρτιά με την ένδειξη “άκρως απόρρητο”. Πρόκειται για την πόλη με την κωδική ονομασία Burlington, που είναι κατασκευασμένη 30 μέτρα κάτω από την κομητεία Corsham. Εκεί, θα κατέφευγε η ελίτ της Μεγάλης Βρετανίας σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Κατασκευασμένη στο αποκορύφωμα της παράνοιας του Ψυχρού Πολέμου, έχει πλέον -τον προηγούμενο Δεκέμβριο- παροπλιστεί.


Η περιοχή ήταν τόσο απόρρητη που πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα τοποθετούνταν εκεί σε περίπτωση ανάγκης, δεν ήξεραν την ύπαρξη της.

Η πόλη, έκτασης 142 στρεμμάτων, μπορούσε να στεγάσει 4.000 ανθρώπους για 3 μήνες, είχε μήκος πάνω από 1 χιλιόμετρο και δρόμους συνολικού μήκους 97 χιλιομέτρων. Εκτός από νοσοκομείο, περίπτερα, κουζίνες και πλυντήρια, η πόλη διέθετε τη δεύτερη μεγαλύτερη τηλεφωνική γραμμή της Βρετανίας, ένα στούντιο του BBC από το οποίο θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να απευθυνθεί στη χώρα και ένα εσωτερικό σύστημα για την αναμετάδοση σημάτων σε όλο το συγκρότημα με τη χρήση πεπιεσμένου αέρα.

Διέθετε επίσης και μια υπόγεια λίμνη που θα μπορούσε να παράσχει όσο πόσιμο νερό χρειαζόταν, ενώ 12 τεράστιες δεξαμενές μπορούσαν να αποθηκεύσουν τα καύσιμα που απαιτούνταν για τις τέσσερις ογκώδεις γεννήτριες στον υπόγειο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
φωτογραφίες: flickr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: