Η ήττα στην μάχη της Ζάμα που σήμανε το τέλος της Καρχηδόνας | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Η ήττα στην μάχη της Ζάμα που σήμανε το τέλος της Καρχηδόνας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΙΣΤΟΡΙΑ
8 Δεκεμβρίου 2017 09:15:00

Η μάχη στην Ζάμα το 202 π.Χ σήμανε το τέλος του Β’ Καρχηδονιακού πολέμου ο οποίος έληξε με ήττα των Καρχηδονίων και σήμανε την αρχή του τέλους για την Καρχηδόνα μετατρέποντάς την από μια αυτοκρατορία σε μια πόλη που απλά περίμενε το θάνατό της.
Στο πεδίο της μάχης παρατάχθηκαν 40,000 από την πλευρά των Καρχηδονίων και 35,000 από την πλευρά των Ρωμαίων.

Οι Ρωμαίοι υπερτερούσαν σε ιππικό αλλά οι Καρχηδόνιοι είχαν 80 πολεμικούς ελέφαντες.
Όμως οι Ρωμαίοι γνώριζαν πια πως να πολεμούν εναντίον πολεμικών ελεφάντων. Άνοιξαν διόδους ανάμεσά τους και τους άφησαν να περάσουν για να σκοτώσουν μετά τους αναβάτες τους.
Οι ρωμαϊκές πτέρυγες κέρδισαν τις αντίστοιχες καρχηδονιακές και επε΄τυχαν την περικύκλωση καταφέρνοντας μια ήττα τόσο βαριά στους Καρχηδόνιους που συγκρίνονταν μόνο με την ήττα των Ρωμαίων στις Κάννες.
Μετά από αυτό η Καρχηδόνα παραδόθηκε.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: