Κατάλοιπα κτιρίου που χρονολογείται από την αυτοκρατορική εποχή βρέθηκαν στη Ρώμη | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Κατάλοιπα κτιρίου που χρονολογείται από την αυτοκρατορική εποχή βρέθηκαν στη Ρώμη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
8 Δεκεμβρίου 2017 23:06:00

Τα κατάλοιπα κτιρίου που χρονολογείται από την αυτοκρατορική εποχή βρέθηκαν στη Ρώμη κατά μήκος της όχθης του ποταμού Τίβερη, στο ύψος της γέφυρας του Μιλβίου.

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται αρχαία κατάλοιπα κοντά στο Ponte Milvio», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων της Ρώμης. «Πρόκειται για τα κατάλοιπα οικιστικού κτιρίου της αυτοκρατορικής εποχής, που βρέθηκε κατά μήκος της όχθης του ποταμού χάρη σε μια προκαταρκτική έρευνα εργοτάξιου κατά μήκος της Acea-Areti».

Κατάλοιπα κτιρίου που χρονολογείται από την αυτοκρατορική εποχή βρέθηκαν στη Ρώμη

Κατάλοιπα κτιρίου που χρονολογείται από την αυτοκρατορική εποχή βρέθηκαν στη Ρώμη

«Ενόψει της εποχιακής ανόδου της στάθμης του Τίβερη που αναμένεται σε λίγες μέρες και που θα μπορούσε να βλάψει τα ευρήματα, η ανασκαφή θα σταματήσει προσωρινά. Την άνοιξη, η αρχαιολογική έρευνα θα επαναληφθεί και τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στην επιστημονική κοινότητα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: The Archaeology News Network


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: